Ingrediente
Pentru aluat fraged:
300 g faina
200 g unt
100 g zahar
Un ou
Un praf de sare
Pentru umplutura:
1-2 kg dovleac placintar
150 g zahar
1 praf de sare
Arome: rom, extract de vanilie
Mod de preparare
Se cerne faina, se pune la mijloc untul moale, zaharul, oul si sarea, se framanta bine si se aduna ca o mingiuta de aluat.
Umplutura se face astfel: dovleacul se da prin razatoarea mare si se caleste impreuna cu zaharul si un praf de sare pana se inmoaie.
Cand se da jos de pe foc se adauga aromele si se lasa acoperit cateva minute sa se infuzeze si sa se raceasca putin.
Intr-o tava dreptunghiulara se pune jumatate din aluat, intins bine in strat de 3-4 mm, se intinde compozitia de dovleac, apoi se pune cea de-a doua foaie.
Se da la cuptorul incins la 180°C, timp de aproximativ 30-40 minute pana ce capata o culoare aurie.
Se presara cu zahar pudra si se serveste calduta sau rece.