Ingrediente
Mere – 1 kg
Zahar 50 g
1 lingurita de scortisoara rasa
11 linguri ulei
11 linguri apa clocotita
1 praf de copt
O lingura otet
Faina – 300 g
Mod de preparare
Se face aluatul astfel: se fierbe apa, amesteca cu uleiul si cu praful de copt ce a fost stins in prealabil intr-o lingura de otet.
Se adauga faina cat cuprinde si se face un aluat moale dar nu lipicios.
Se imparte in doua si se da la rece pana avem compozitia de mere.
Merele se curata, se rad, se pun intr-o cratita cu zaharul si praful de scortisoara si se calesc pana se inmoaie.
Se scot din cratita si se scurg pastrand sucul pentru a insiropa alte prajituri.
Intr-o forma de tarta se pune o jumatate din aluatul format, intinsa pe o planseta cu o grosime de 3- 4 mm.
Se pudreaza cu zahar si se da la cuptorul incins la 180 de grade, timp de 30 – 35 minute pana devine aurie.