Ingrediente pentru aluat:
10 oua
2 cani zahar
2 cani faina
10 linguri apa rece
11 linguri ulei
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se freaca cu o cana si jumatate de zahar.
Albusurile se bat cu jumatatea de cana de zahar ramasa si se amesteca cu galbenusurile (se amesteca incet, in toate directiile, cu lingura de lemn).
Se adauga pe rand apa, uleiul si faina. Compozitia obtinuta sa imparte in patru.
Avem nevoie de doua tavi dreptunghiulare pe care le ungem cu unt si le tapetam cu faina.
Se aseaza cate o foaie in fiecare tava (grosime 1 cm) si se baga la cuptor pana prinde o culoare aurie.
Se scot tavile din cuptor, se pune compozitia cu mere intr-o tava si cea de branza in cealalta tava, dupa care punem si cel de-al doilea strat de aluat.
Introducem tavile in cuptor la o temperatura de 150- 160 grade pana cand aluatul de deasupra prinde o culoare aurie.
Umplutura de mere:
3 kg mere
100- 200 g miez de nuca
zahar
scortisoara
Merele se rad si se calesc cu zahar si scortisoara.
Se adauga miezul de nuca taiat.
Umplutura de branza:
5 oua
lamaie rasa
500 g branza de vaci
150 – 200 g stafide aurii
2 plicuri vanilie
zahar- dupa preferinta
Branza se amesteca cu ouale, coaja de lamaie, stafidele, zaharul si vanilia.