Placinta cu mere si branza de vaci

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:09

Branza dulce si mar intr-o singura combinatie!


Ingrediente


Pentru aluat:
Margarina/Unt 150 g
Faina 250 g
Sare
Apa 80 ml+ 2 cuburi de gheata
Zahar 20 g

Pentru umplutura:
Mere 4 buc
Branza de vaci 300 g
Scortisoara
Zahar brun 100 g
Unt 100 g
Faina 30 g
Gris 50 g
Oua 2 buc
Coaja de lamaie


Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca faina cu zaharul si un praf de sare.

Se adauga margarina si se amesteca apoi se pune apa cu gheata ai se amesteca in continuare pana se obtine un aluat.
Aluatul obtinut se pune in folie de plastic si se introduce in frigider 1 ora.

Se scot cotoarele merelor si se rad prin razatoarea mare.
Branza de vaci se trece prin sita, se amesteca cu untul, galbenusurile, coaja de lamaie, merele rase, grisul, faina si scortisoara.

Se incorporeaza albusurile batute spuma impreuna cu zaharul.
Intr-o tava pentru placinta, tapetata cu margarina si faina, se pune o foaie de aluat, apoi umplutura si cealalta foaie de aluat.
Se introduce in cuptor 50 minute la 160 grade.


 

Taguri: