Placinta cu mere si nuci

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:04

Reteta preparata de Marcela Dumitrescu


Ingrediente

Pentru umplutura:
1,5 kg mere
Zahar – dupa gust
300 g nuci
Scortisoara si coaja de lamaie

Pentru aluat:
600 g faina
1 cubulet drojdie
1 lingurita de zahar
1 ceasca ulei
1 cescuta apa calda
1 ou

Zahar vanilat – pentru pudrat


Mod de preparare

Umplutura
Se curata merele si se dau prin razatoarea mare.

Se pun intr-o cratita pe foc cu zaharul, scortisoara si coaja de lamaie, se calesc cam 20 de minute, pana se inmoaie si scade zeama. Se adauga si nucile dupa care se lasa sa se raceasca.

Aluatul
Se face o gropita in faina unde se pune drojdia si zaharul, se toarna putina apa calduta si se amesteca pana se dizolva drojdia. (Daca vreti sa puneti si ou, acesta este momentul, doar sa-l bateti putin).

Se toarna restul de apa, se pune sarea, se framanta bine, dupa care se pune uleiul, in suvoi subtire, framantand incontinuu. Aluatul nu trebuie sa fie foarte vartos, ci elastic. Dupa ce va creste, daca faina este buna se va intinde destul de usor.
Se aprinde cuptorul si se lasa lasat aluatul sa creasca, pana isi dubleaza volumul.

Se imparte in trei, se presara faina pe masa si se intinde bucata de aluat in forma dreptunghiulara, la lungimea tavii, dar nu foarte lata.
Pe mijloc se pune o treime din umplutura de mere, se intinde pana spre margini, si se ruleaza, pe rand, din ambele laturi, pana se imbinat la mijloc.
Se pun rulourile in tava unsa cu putin unt sau ulei, si se coc la foc potrivit, cam o ora.


 

Taguri: