Pentru foaie:
Faina 500 g
Lapte soia 75 ml
Margarina 250 g
Praf de copt 10 g
Sare
Pentru umplutura:
Spanac proaspat 1 kg
Marar 1 leg
Sare
Ceapa verde 1 leg
Smantana lichida 300 ml
Ulei 30 ml
Mod de preparare
Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, sare, lapte soia si margarina.
Se framanta si se obtine un aluat care se imparte in doua.
Se intinde prima foaie si se pune intr-o tava tapetata cu margarina si faina.
Peste prima foaie se pune umplutura preparata din ceapa tocata si calita in ulei, spanacul oparit si tocat, mararul si reductia de smantana lichida.
Apoi se intinde a doua foaie si se pune peste umplutura de spanac.
Deasupra se pune cu pensula putina smantana lichida, se inteapa placinta.
Se introduce in cuptor 40 minute la 170 grade.