Ingrediente
Pentru aluat:
300 ml lapte
300 de grame de faina
30 de grame de unt
1 praf de sare
2 albusuri
pesmet
ulei pentru prajit
Pentru umplutura:
zeama de la o lamaie
4 linguri de zahar
2 lingurite amidon
1 lingurita extract de vanilie
300 g visine
Mod de preparare
Aluatul
Intr-o craticioara fierbeti laptele cu untul si cu sarea, iar cand a dat in fiert adaugati toata faina si amestecati sa se omogenizeze
Luati de pe foc si lasati aluatul acoperit in folie, sa se raceasca cat mai bine.
Visinele se pun intr-un castron cu zaharul si se lasa sa se formeze un sirop.
Se pun pe foc si se calesc pana incep usor sa fiarba cu clocote marunte, apoi se adauga amidonul dizolvat in 2 linguri de apa si se amesteca pentru a se omogeniza complet.
Se adauga extractul de vanilie si se fierbe pana se ingroasa putin.
Se da jos de pe foc si se adauga cateva picaturide zeama de lamaie pentru a trezi putin aromele.
Intindeti aluatul in foaie subtire de 3 mm si taiati sub forma de patratele.
Puneti cate o lingurita de compozitie in mijlocul fiecarui patratel si acoperiti pentru a forma placintele.
Dati placintele prin albusul batut si apoi prin pesmet, apoi prajiti pana devin aurii.
Lasati sa se raceasca si pudrati-le cu zahar.