Placinta taraneasca de mere

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 02:46

Cost estimativ: 40 lei pentru 6-8 persoane

 

Placinta taraneasca de mere
Cost estimativ: 40 lei pentru 6-8 persoane
Ingrediente
Pentru aluat:
450 g faina
200 g untura (sau unt)
Un ou
4 linguri de zahar
200 ml iaurt sau lapte batut
Un praf de sare
Extract de vanilie
O lingurita bicarbonate
Pentru umplutura:
1,5 kg mere
O lingurita scortisoara
3 linguri de zahar
2 linguri de gris sau 4-5 de pesmet
Pentru
ornat:
zahar pudra si scortisoara
Mod de preparare
Aluatul
Untura se freaca cu zaharul sau se mixeaza, se adauga oul si iaurtul. Se continua sa se mixeze adaugand sarea, vanilia si bicarbonatul pana cand devine o pasta omogena in care nu se mai simte zaharul.
Se adauga, treptat, faina pana cand se obtine un aluat elastic, dar nelipicios.
Se lasa aluatul sa se odihneasca 20-30 minute.
Umplutura
Merele se rad, se amesteca cu zaharul, scortisoara, grisul sau pesmetul, se amesteca bine iar daca este prea zemos, se scurge excesul de zeama.
Aluatul se intinde in doua foi.
Se tapeteaza baza unei tavi potrivite cu prima foaie, se adauga umplutura si se acopera cu cea de-a doua foaie.
Se da la cuptor la 180 grade, timp de 30 minute, apoi se scoate si se pudreaza cu zahar si scortisoara.


Ingrediente

Pentru aluat:
450 g faina
200 g untura (sau unt)
Un ou
4 linguri de zahar
200 ml iaurt sau lapte batut
Un praf de sare 
Extract de vanilie
O lingurita bicarbonat

Pentru umplutura:
1,5 kg mere
O lingurita scortisoara
3 linguri de zahar
2 linguri de gris sau 4-5 de pesmet

Pentru ornat:zahar pudra si scortisoara


Mod de preparare


Aluatul
Untura se freaca cu zaharul sau se mixeaza,

se adauga oul si iaurtul.
Se continua sa se mixeze adaugand sarea, vanilia si bicarbonatul pana cand devine o pasta omogena in care nu se mai simte zaharul.
Se adauga, treptat, faina pana cand se obtine un aluat elastic, dar nelipicios.Se lasa aluatul sa se odihneasca 20-30 minute.

Umplutura
Merele se rad, se amesteca cu zaharul, scortisoara, grisul sau pesmetul, se amesteca bine iar daca este prea zemos, se scurge excesul de zeama.


Aluatul se intinde in doua foi.
Se tapeteaza baza unei tavi potrivite cu prima foaie, se adauga umplutura si se acopera cu cea de-a doua foaie. 
Se da la cuptor la 180 grade, timp de 30 minute, apoi se scoate si se pudreaza cu zahar si scortisoara.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.