Plăcintele sunt celebre în întreaga lume și aproape că nu există țară în care să nu fie preparate. În funcție de loc, acestea conțin anumite ingrediente și sunt gătite folosind modalități diferite, însă un lucru este cert: gustul este de fiecare dată fabulos.
În bucătăria românească, plăcintele se împăturesc, se ung pe deasupra cu ou și se servesc, de cele mai multe ori, alături de o cană cu lapte. Celebrele poale-n brâu, plăcintele preparate în Moldova și umplute cu brânză dulce, se află în topul preferințelor românilor și sunt servite de fiecare dată cu mare plăcere.
Plăcintele pot fi atât cu umplutură dulce, cât și sărată, astfel că pot fi servite și ca desert, dar și ca fel principal. Indiferent de umplutură, cel care face diferența este întotdeauna aluatul care trebuie să fie pufos. Un secret pentru a obține cel mai bun aluat de plăcinte este frământarea acestuia cu untură de porc, ingredient secret folosit de gospodinele din România pentru a da aluatului frăgezime. Rețetele de aluat pot să difere, însă indiferent de ingredientele folosite, cel mai important lucru este ca aluatul să fie frământat până când se desprinde de mâini și devine elastic.
Dacă să prepari plăcinte ți se pare o sarcină destul de dificilă, atunci poți regăsi gustul copilăriei în restaurantele ''La Plăcinte’’, partener Kanal D România. Aici, desertul tradițional românesc poate fi comandat în diferite combinații delicioase.