Plaje mai puțin cunoscute de pe litoralul românesc

Autor: Oana Picerea

E clar, litoralul nostru are de câștigat anul acesta. Cei mai mulți români preferă să-și facă vacanțele la Marea Neagră. Iar asta înseamnă că plajele cele mai populare sunt și mai neîncăpătoare acum. Există totuși variante și mai puțin cunoscute, care abia încep să fie descoperite. Dacă vrei să-ți petreci concediul bucurându-te de mare, soare și nisip, fără aglomerația stațiunilor, acum e momentul să încerci aceste oaze de liniște de pe litoralul nostru. Poți să găsești cazare în satele din apropiere, să mergi cu cortul sau cu rulota. Cheltuielile cu siguranță vor fi mai mici. Și oricum, pentru asta există carduri de cumpărături. Iată câteva plaje mai ferite de grupurile mari de oameni și mai apropiate de natură.

Gura Buhazului

În apropiere de Corbu și de Vadu, se află o porțiune de mare și mai sălbatică. La vărsarea râului Buhazul Mic în mare, vei găsi o plajă goală și lipsită de agitația urbană. Pentru că cea mai apropiată localitate se află la câțiva kilometri. Și pentru că nu multă lume are răbdare să străbată distanța pentru a se bucura de liniște. E bine de știut că în zonă se află și o tabără militară, așa că nu e recomandat să te aventurezi prea mult.

Sulina

Aproape de granița cu Ucraina, în punctul cel mai nordic al litoralului românesc, se află o plajă care îmbină liniștea Deltei cu o parte din confortul stațiunilor estivale. Plaja Sulina este suficient de izolată încât să nu te deranjeze grupurile mari de turiști. Dar, în același timp, ai de unde poți cumpăra băuturi sau alimente, majoritatea fiind aduse cu barca prin Delta Dunării. În plus, te poți caza la localnicii din sat, unde prețurile sunt mai accesibile ca la hotel.

Perișor

Dacă chiar vrei să fii complet izolat de civilizație, există un loc pe cât de linistit, pe atât de inaccesibil. Ca să ajungi la plaja Perișor, vei avea nevoie de ajutorul unui localnic cu barcă. E singurul mod de a ajunge în această fărâmă de Rai pe pământ. Dar apa curată, caii sălbatici și păsările de toate speciile vor face plimbarea o experiență în sine. Cea mai apropiată localitate este Dunavățu de Jos, la 4-5 ore de București. Acolo vei putea găsi cazare, dar și transport până la plaja Perișor și către alte bijuterii ascunse din rezervație.

 

Grindu Chituc

Nisip fin, arbuști care își întind coroanele până pe malul mării, faună diversă și trafic extrem de redus. Dacă sună bine, e timpul să te îndrepți spre plaja sălbatică Grindu Chituc. În zonă se află și plaja Vadu, dar este deja un nume popular printre turiștii care caută alternative la stațiunile din sud. Accesul se poate face cu mașina până la Vadu, unde găsești cazare și magazine pentru strictul necesar.

Dacă vrei o experiență cu adevărat unică la Marea Neagră, trebuie să fii pregătit să te abați de la drumul cel mai frecventat. Dar și satisfacția va fi pe măsură. Iar pentru toate cheltuielile cu benzina, cazarea și alimentele, te poți baza pe CardAvantaj. Explorează frumusețile naturale ale țării și împarte costurile mai mari în rate.