Plan roșu de intervenție la stația de metrou Piața Romană. Sute de oameni au fost evacuați

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 24 feb 2023, 00:35

Plan roșu intervenție metrou Piața Romană

Sursa: Facebook

ISU a activat planul roșu de intervenție la stația de metrou Piața Romană. Sute de oameni au fost evacuați, din cauza degajării mari de fum. Mai multe echipaje de pompieri se află deja la fața locului.

Momente de panică în această dimineață la stația de metru Piața Romană, după ce o garnitură de metrou a deraiat, degajând o mare cantitate de fum. Echipaje de pompieri s-au deplasat la fața locului, iar sute de persoane care se aflau în subteran au fost deja evacuate. 

Citeste si: Este oficial: Pensionarii vor primi un ajutor de 700 de lei de la stat începând cu 1 iulie. Aceasta nu este singura veste bună anunțată de Guvern. Vezi ce alte beneficii vor intra în vigoare

Plan roșu de intervenție la stația de metrou Piața Romană

ISU a transmis că se înregistrează degajare de fum în subteran la staţia de metrou Piaţa Romană, motiv pentru care au activat planul roșu de intervenție

"În acest moment se realizează evacuarea călătorilor. A fost realizată deconectarea de la alimentarea cu energie electrică. Nu sunt victime", a precizat ISU. 

Metrorex informează că marţi, începând cu ora 8:50, circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfăşoară cu dificultate din cauza unei defecţiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din staţia Piaţa Romană către Berceni.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Metrorex informeaza ca astazi, 24.05.2022, incepand cu ora 8:50, circulatia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfasoara cu dificultate din cauza unei defectiuni tehnice identificata la un tren care a plecat din statia Piata Romana catre Berceni.

Citeste si: Plan roșu de intervenție la stația de metrou Piața Romană. Sute de oameni au fost evacuați

In urma defectiunii, trenul va fi retras din circulatie pentru analiza si remediere. Intre timp se iau toate masurile pentru ca circulatia pe Magistrala 2 sa se reia in conditii normale.
Metrorex prezinta scuze calatorilor pentru disconfortul creat.„

Traficul este blocat între Universitate și Piața Victoriei

În aceste momente, circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate, iar traficul între stația Universitate și Piața Victoriei este blocat. 

„Ca urmare a defectiunii tehnice cu degajare de fum din Piata Romana, echipele Metrorex au apelat conform procedurilor la institutiile abilitate pentru verificare si acordare de sprijin in caz de nevoie.
Calatorii aflati in trenul defect au fortat deschiderea usilor, fapt ce a condus la blocarea trenului in tunel si deconectarea de la energia electrica a acestuia.

Citeste si: Român aflat în vacanță în Grecia, suspect de variola maimuței. Bărbatul este tratat într-un spital din Atena

Mentionam ca, pasagerii aflati in trenul defect nu au fost pusi in niciun moment in pericol, iar ca urmare a situatiei create, acestia vor fi debarcati prin tunel.
Circulatia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfasoara cu dificultate, iar intre statiile Universitate si Piata Victoriei nu se circula.„ , a transmis METROREX.