Planta speciala: reduce colesterolul rau, scade tensiunea arteriala si protejeaza ficatul!

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 28 sep 2020, 02:25

Cultivata inca din China Antica pentru proprietatile sale medicinale si mai scumpa decat sofranul in Europa medievala, aceasta planta este cunoscuta acum datorita traditionalelor placinte care o contin.

Rubarda, desi este o leguma, a fost catalogata drept fruct in Statele Unite ale Americii in 1947 in scopuri economice. Asemanatoare cu tijele de telina, insa de culoare roz, este consumata in principal in deserturi, desi poate fi folosita fara probleme si cruda. Cu un continut bogat de minerale, vitamina C, calciu, fier si fosfor, rubarda are, pe langa calitatile culinare, importante proprietati curative.

Previne cancerul- Datorita licopenului si a antocianinelor, niste antioxidanti deosebit de puternici, consumul de rubarda protejeaza organismul impotriva cancerului.

De asemenea, rubarba este recomandata in protectia anticanceroasa a sistemului digestiv si a plamanilor.

Protejeaza ficatul- Studiile arata ca persoanele care au consumat rubarba sau suplimente alimentare pe baza acesteia au eliminat toxinele din organism mai eficient, iar functiile hepatice li s-au imbunatatit. Potrivit cercetarilor, rubarba este un bun tonic si regenerator al celulelor hepatice.

Aflati ce alte beneficii mai are rubarda pe kfetele.ro.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”