Rubarda, desi este o leguma, a fost catalogata drept fruct in Statele Unite ale Americii in 1947 in scopuri economice. Asemanatoare cu tijele de telina, insa de culoare roz, este consumata in principal in deserturi, desi poate fi folosita fara probleme si cruda. Cu un continut bogat de minerale, vitamina C, calciu, fier si fosfor, rubarda are, pe langa calitatile culinare, importante proprietati curative.
Previne cancerul- Datorita licopenului si a antocianinelor, niste antioxidanti deosebit de puternici, consumul de rubarda protejeaza organismul impotriva cancerului.
Protejeaza ficatul- Studiile arata ca persoanele care au consumat rubarba sau suplimente alimentare pe baza acesteia au eliminat toxinele din organism mai eficient, iar functiile hepatice li s-au imbunatatit. Potrivit cercetarilor, rubarba este un bun tonic si regenerator al celulelor hepatice.
Aflati ce alte beneficii mai are rubarda pe kfetele.ro.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti