Plantele ornamentale de gradina si de apartament nu sunt chiar atat de inofensive pe cat par la prima vedere! Uite care sunt cele mai periculoase si de ce trebuie sa ne ferim copiii

Editor: Silviu Bunea Autor: A.M.
Actualizat: 20 sep 2020, 04:20

Sunt frumoase, spectaculoase, dar asta nu inseamna ca nu pot fi si periculoase!

Cei mai multi dintre noi nici nu concepem viata fara plantele care ne infrumuseteaza gradinile sau camerele si ne oxigeneaza aerul. Asa-i ca va place leandrul, cu acele flori frumos colorate al caror miros imbatator se simte de departe?
Pericolul apare atunci cand cei mici se joaca cu ele, le rup cu sau fara intentie si baga in gura frunzele sau tulpina.

Curiozitatea celor mici este foarte mare, iar parintii ar trebui  sa-i invete sa o tina in frau, caci tentatiile din natura sunt nenumarate si au diverse forme.

Nici vestita Craciunita, planta decorativa din ghiveci asociata adesea cu Craciunul nu este complet nedaunatoare. Face parte dintr-o categorie de plante al caror principal mijloc de atac este seva.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

O alta planta cu doua taisuri  si foarte des intalnita in gradini  este si

vestita rostopasca. Cunoscuta in special pentru proprietatile ei de vindecare a ranilor.

Rostopasca este adesea folosita si ca infuzie, in ceai. Insa o cantitate gresita poate face diferenta intre medicament si otrava.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.