Planul Roșu de intervenție a fost activat după un impact devastator pe „Drumul Morții” E85, în Suceava: 11 răniți, printre care și șase copii

Autor: Andrei Costanda

11 din cele 12 persoane implicate în accident au suferit răni și au fost transportate la spital

Sursa: ISU

Un grav accident rutier pe Drumul Morții E85, în Suceava, a dus la rănirea a 11 persoane, inclusiv șase copii, și activarea Planului Roșu de intervenție.

Un accident rutier grav a avut loc pe Drumul European E85, supranumit „Drumul Morţii“, în localitatea Cumpărătura, Suceava. Trei mașini au fost implicate într-o coliziune violentă, rezultând în rănirea a 11 persoane, dintre care șase minori.

Accident grav între 3 mașini pe E85

Incidentul s-a petrecut într-o intersecție, unde doi șoferi au oprit la semnele de circulație, în timp ce un al treilea șofer a ignorat regulile rutiere, efectuând un viraj nepermis.

„Cealaltă mașină stătea în fața noastră. Acea albă l-a lovit pe el și el ne-a lovit pe noi”, a declarat unul dintre șoferii implicați.

„Aveau programare la medic. Nu a acordat prioritate la stop”, a adăugat o rudă a unei victime.

Consecințele au fost severe, 12 persoane fiind implicate în accident, dintre care 11 au suferit răni.

Speriați de gravitatea situației, ceilalți participanți la trafic au alertat autoritățile. Datorită numărului mare de victime, Planul Roșu de intervenție a fost activat imediat.

„După efectuarea triajului medical, au fost transportate către spital un număr de nouă persoane, dintre care șase copii și trei adulți”, a declarat Ionuț Cobziuc, reprezentant al ISU Suceava.

Citește și: Dan Negru, reacție după ce gimnasta Sabrina Voinea a fost nedreptățită la JO 2024: „Puteau să facă și din mine campion olimpic”

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Citește și: Cine sunt pensionarii care vor primi pensii mai mici din septembrie 2024: Românii urmează să primească deciziile în plicuri, aduse personal de poștași

Victimele au fost transportate la spital

Dr. Adriana Morari, purtătorul de cuvânt al SAJ Suceava, a precizat: „Victimele au prezentat leziuni ușoare, contuzii, traumatisme cranio-cerebrale minore, dar au fost transportate la Spitalul Județean Suceava pentru investigații suplimentare”.

Unul dintre victime a relatat că nepotul său, care dormea și purta centura de siguranță, a fost transportat la spital pentru îngrijiri. Accidentul a avut și alte repercusiuni: circulația în intersecție a fost blocată timp de aproape o oră, până la degajarea drumului.

Zona în care a avut loc accidentul este cunoscută pentru frecventele incidente rutiere. De-a lungul anilor, zeci de accidente s-au petrecut aici, însă autoritățile nu au luat măsuri pentru îmbunătățirea siguranței traficului.

Primarul comunei, Neculai Miron, a declarat:

„Am solicitat un sens giratoriu, dar ni s-a spus că studiile de trafic nu justifică execuția unui astfel de sens”. Cu toate acestea, autoritățile au promis că în perioada următoare vor fi construite benzi de accelerare în zonă.

În urma acestui accident, poliția a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale coliziunii.

Rămâne de văzut dacă acest incident tragic va impulsiona autoritățile să ia măsuri concrete pentru a preveni viitoare accidente pe acest drum periculos.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.