Pleci in concediu cu masina? Iata ce trebuie sa stii

Author: B.M.
Actualizat: 11 iun 2019, 12:22

Cu totii planuim la un moment dat sa plecam inspre noi orizonturi, unde sa ne putem bucura din plin de relaxare si de momente de neuitat alaturi de cei dragi noua.

Prima dorinta este intotdeauna accea de a avea parte de o experienta cat mai placuta, lipsita de orice fel de griji. Un lucru de care trebuie sa fim constienti este faptul ca destinul si fraiele sunt in mainile noastre, astfel ca totul depinde de noi si de deciziile pe care le luam in ceea ce priveste punerea la punct a tuturor detaliilor. Lucrurile trebuie abordate intotdeauna dintr-un unghi potrivit astfel incat totul sa decurga conform planului. Calatoriile, indiferent de destinatia aleasa sunt cele care reusesc de fiecare data sa ne ofere linistea si relaxarea de care avem nevoie in mod natural, dar si cele care reusesc sa ne aduca totodata si numeroase lucruri pozitive asupra propriilor persoane.

Planificarea unei calatorii este un proces pe care trebuie sa il facem cat mai sistematic cu putinta avand in vedere ca desi in teorie lucrurile pot parea simple, in realitate, o calatorie perfect presupune destul de multa migala, cel putin daca ne dorim cu orice pret ca totul sa iese perfect. Pentru ca ne dorim ca absolut sa nu ne strice cheful de aventura, dar mai ales relaxarea si linistea, iata cativa pasi importanti pe care este important sa ii parcurgem, astfel incat sa nu ne confruntam cu momente si situatii neplacute, care ne pot da totul peste cap. Mai mult decat atat, daca alegi sa calatoresti cu masina, trebuie simultan sa iei in calcul si verificarea in detaliu a pieselor componenta, daca nu ai facut recent acest lucru.

Inarmeaza-te cu rabdare si fa totul ca la carte!

Nu te grabi! Daca intr-adevar iti doresti o calatorie perfecta, este recomandat ca mai inainte de toate, sa fii constient de faptul ca ai nevoie de foarte multa rabdare pentru a putea pune totul la punct. In acest sens, recomandarea este aceea de a-ti alcatui o lista cu toate lucrurile pe care le ai de facut, indiferent ca vorbim despre bagaje, alegerea unei destinatii, gasirea locului de cazare potrivit sau stabilirea unui itinerariu pe care iti doresti sa il urmezi. Nu te grabi! Intr-un mod deloc surprinzator, atunci cand ne grabim, adesea uitam acasa lucruri importante, astfel ca intreaga calatorie se poate transforma foarte usor intr-o adevarata aventura.

Verifica in detaliu aspectele care tin de buna functionare a masinii.

Dupa cum probabil stii, masinile sunt concepute din piese care au o durata de viata limitata. Mai exact, acest lucru inseamna ca indiferent de modul in care vom intretine masina, mai devreme sau mai tarziu tot vom fi pusi in situatia de a inlocui anumite componente auto. Spre exemplu, verificarea starii placutelor si a discurilor de frana reprezinta un lucru fara de care nu ar trebui sa pleci niciodata la un drum lung, avand in vedere importanta incontestabila a acestora in ceea ce priveste siguranta. Daca esti interesat de achizitia de piese auto la preturi bune, pe site-ul https://www.autolux.ro/piese-auto/  poti gasi o varietate foarte mare de astfel de produse.

Alege cu atentie destinatia inspre care iti doresti sa calatoresti.

Nu toata lumea se simte atrasa de destinatiile exotice, astfel ca este recomandat sa stabilesti inca de la inceput unde anume vrei sa calatoresti si in functie de acest lucru sa iti alcatuiesti bagajele. Spre exemplu, daca vrei sa iti petreci concediul in Grecia si esti un iubitor de soare si de plaja, atunci cu certitudine vei stii care sunt lucrurile de care ai nevoie. Daca insa iti doresti sa te adapostesti de caldura torida, atunci cu certitudine va fi necesar sa iti indrepti atentia inspre destinatii mai putin exotice, unde desigur este recomandat sa iei cu tine si piese vestimentare mai groase si mai lungi pentru orice eventualitate.

Nu te panica atunci cand te confrunti cu lucruri neprevazute.

Oricat de mult am pune suflet in organizarea calatoriilor, neprevazutul se intampla uneori, astfel ca in situatiile de asa natura este important sa nu intram in panica si sa luam deciziile doar atunci cand suntem calmi. Nu trebuie sa uiti de faptul ca o calatorie este menita sa ne aduca relaxare, astfel ca stresul si panica nu au ce cauta in aceasta ecuatie. Adevaratul farmec al unei calatorii este sa accepti orice provocare care te poate scoate din zona ta de confort.

Asigura-te ca ai toate documentele necesare la tine.

O calatorie care se anunta a fi una perfecta se poate transforma cu usurinta intr-un adevarat haos daca din graba ai uitat sa iei cele mai importante documente cu tine. Aici nu vorbim strict despre buletin sau despre pasaport ci si despre asigurarile de calatorie, actele masinii si alte documente de aceasta natura. Asadar, inainte de inchide toate bagajele, asigura-te ca ai toate documentele necesare cu tine.

Stabileste toate obiectivele pe care vrei sa le vizitezi.

Pentru a te putea bucura din plin de timpul liber pe care il ai la dispozitie, este recomadat sa iti stabilesti intregul itinerariu inca dinainte de a pleca la drum. In acest fel, vei stii cu certitudine incotro sa te indrepti si ce anume sa vizitezi, chiar daca te vei abate de la acesta. Avantajul este ca nu va trebui sa faci acest lucru de indata ce vei ajunge la hotel si vei putea da in mod direct startul aventurii.

Bucura-te din plin de calatorie.

Un lucru important de care nu trebuie sa uiti si care de aceasta data nu mai are niciun fel de conexiune cu lucrurile materiale este faptul ca trebuie sa incerci sa te bucuri din plin de calatorii si de tot ceea ce ele au de oferit. Fii cat mai flexibil, testeaza gustul unor preparate culinare pe care nu le-ai mai incercat, distreaza-te pe ritmuri specifice tarii in care iti petreci sejurul si pune deoparte stresul si gandurile negative.

 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.