Plimbari gratuite cu vaporasul si autobuzele cu etaj, de 1 Mai in Capitala

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 aug 2021, 03:50

Bucurestenii si vizitatorii Capitalei se vor putea bucura gratuit de 1 Mai, de plimbari cu vaporasul in Herastrau.

In Herastrau, sapte nave cu o capacitate maxima de 380 locuri vor efectua plimbari si traversari pe lac, intre orele 10.00 si 19.00. De la debarcader, se pot si inchiria 50 de barci si 40 hidrobiciclete.

Tot joi bucurestenii sau turistii aflati in Capitala vor putea circula gratuit cu autobuzele supraetajate pe traseul turistic Bucharest City Tour, in limita locurilor disponibile.

Autobuzele supraetajate circula intre orele 10.00

si 22.00, pe un traseu cu o lungime de 15,4 kilometri, care poate fi parcurs in aproximativ 50 minute si are 14 statii: Piata Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piata Unirii, Universitate, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, soseaua Kiseleff si Piata Presei.

Dupa ziua de 1 Mai, cei care doresc sa faca turul orasului in autobuzul supraetajat vor trebui sa cumpere un card de transport de 25 de lei pentru adulti si 10 lei pentru copiii cu vârste intre 7 si 14 ani, valabil 24 de ore de la
prima validare.

Primaria Sectorului 3, organizeaza joi, incepând cu ora 14.00, mai multe actiuni in parcul Titan, unde aproximativ 8.000 de portii de mici vor fi pregatite pentru cetateni iar ansamblurile tara Vrancei si Teleormanul vor sustine un program artistic. Copiii vor putea aculta, incepând cu ora 19.00, concertul copiiilor premiati in cadrul concursului "Pepiniera de talente", iar adultii vor avea parte seara de un concert sutinut de artista Loredana Groza.


La rândul sau, Primaria Sectorului 5 organizeaza, tot de la ora 14.00, mai multe actiuni si workshopuri pentru copii in Parcul Sebastian.

incepând de joi, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti va readuce paunii si pasarile exotice in parcurile Cismigiu, Herastrau si Bordei. Astfel, bucurestenii vor putea admira lebede albe si negre, rate mandarin si caroline si gâste Califar, Magellan, de Nil sau canadiene.

in Sectorul 1, bucurestenii iubitori de sport si miscare pot pedala gratuit o bicicleta in parcurile Kiseleff si Herastrau, in cadrul programului "La Pedale!".
Amatorii vor avea la dispozitie, pentru inchiriere gratuita, pe baza buletinului de identitate, aproximativ 700 de biciclete. Bicicletele verzi sunt disponibile in trei modele- pentru copii, adolescenti si adulti- si pot fi inchiriate pentru o perioada de maximum doua ore, doar in perimetrul parcurilor.

Vineri, de Ziua Nationala a Tineretului, in Parcul Tineretului va fi organizat un spectacol cu dans, muzica, teatru si sport, de Ministerul Tineretului si Sportului si mai multe organizatii studentesti.
Bucurestenii vor putea face sport sau teatru de improvizatie si vor fi spectatori la activitati de pantomima, teatru, dans modern- break dance sau street dance- sau la jonglerii cu foc, spectacolul urmând sa inceapa la ora 16.30.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.