Ploaia a facut ravagii in Buzau! Artere principale din oras au fost acoperite de apa

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 03:27

Canalizarile supraincarcate au creat un adevarat cosmar pentru bietii oameni! Toata seara trecuta a plouat fara incetare in judetul Buzau.

Ruperea de nori a lasat in urma un adevarat dezastru. Strazile din municipiu au fost acoperite in intregime de apa, masinile mai aveau putin pana sa se transforme in barci, iar oamenii au renuntat la incaltaminte  si au luat-o prin apa exact ca la mare. Cand in sfarsit s-a terminat potopul, urmarile lui au fost greu de privit. La Plescoi, oamenii au  au inlemnit cand au vazut ce le- a mai ramas! Torentii de pe dealuri au distrus tot ce le-a stat in cale, pana cand au ajuns in vale, acolo unde se aflau casele.

Hectare intregi de vie si gradini de zarzavat zac acum sub ape! Cand si-au vazut curtile inundate si apa aproape sa le intre in casa, localnicii si-au adus aminte ca dezastrul ar fi putut fi prevenit. Asta, daca tuburile de scurgere ale santurilor de la drum ar fi fost mai mari si ar fi avut capacitatea sa colecteze toata apa.  Cum singura persoana care se putea ocupa de acest lucru era doar primarul, oamenii au sarit sa-l traga la raspundere.
Luat la rost de toata lumea, edilul a dat vina pe... divinitate! In zadar s-au chinuit o noapte intreaga pompierii. Motopompele acestora abia au facut fata cantitatii mari de apa care s-a adunat in curti.

In Vrancea, furtuna a fost si mai puternica! Vantul a suflat atat de tare, incat multi dintre copacii tineri aproape ca au fost pusi la pamant.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Ploaia a facut prapad si in  vestul tarii! Pe sosele fie s-a circulat cu greutate, fie nu s-a circulat deloc.

Multi dintre soferi au preferat sa lase masinile acasa sau sa-si amane deplasarile din cauza ploilor torentiale care nu se mai opreau si a cantitatilor mari de apa  de pe sosele.

Specialistii spun ca ploile se vor opri in aceasta seara, dar pericolul nu dispare. Vreme de cateva zile, instabilitatea atmosferica va crea riscul izbucnirii unor noi furtuni.