Ploi și temperaturi scăzute în România, în următoarele zile. Meteorologii anunță când se va încălzi din nou

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 18 feb 2024, 09:41

Ploi și temperaturi scăzute în România, în următoarele zile. Meteorologii anunță când se va încălzi din nou

Sursa: PixaBay

Începând de mâine, vremea în România se anunță a se răci semnificativ, iar în următoarele două-trei zile se anticipază și precipitații în diverse regiuni ale țării. Cu toate acestea, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) subliniază că, în ciuda scăderii temperaturilor, condițiile meteorologice vor rămâne încă mai calde decât media în această perioadă a anului.

Meteorologii se așteaptă la ploi în zonele joase, în timp ce temperaturile vor începe să înregistreze scăderi semnificative, dar în unele regiuni ele vor continua să fie mai ridicate decât media specifică acestui interval de timp.

Schimbări bruște de temperatură și precipitații în următoarele zile, în România

Luni și marți, răcirea vremii va fi accentuată în întreaga țară, creând condiții propice pentru precipitații și schimbări bruște de temperatură.

„În următoarele 2-3 zile vom avea parte de mulţi nori. Va fi o vreme în general închisă, iar precipitaţiile care vor apărea vor avea caracter temporar şi vor fi slabe cantitativ. Vorbim de câţiva litri care vor cădea în zilele următoare”, a declarat Mihai Timu, meteorolog ANM, potrivit Digi24.

Citește și: Prognoza meteo pentru perioada 12-25 februarie 2024: ANM anunță precipitații și temperaturi scăzute

Duminică, spune acesta, sunt așteptate condiții de ploaie în zonele de nord și centrale, însă și arii restrânse în sudul țării. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

„Astăzi ne aşteptăm să plouă slab în Transilvania şi Moldova. De asemenea, vor fi şi ceva ploi slabe pe arii restrânse în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, urmând ca mâine să mai plouă izolat tot prin zona deluroasă a Olteniei şi Munteniei.

În tot acest timp, la munte vor fi precipitaţii slabe în principal sub formă de lapoviţă şi ninsoare”, a mai spus Timu.

Când vine din nou căldura, în România

Cu toate acestea, meteorologii  avertizează că această perioadă de răcire va fi doar temporară, deoarece din a doua parte a săptămânii viitoare se prognozează o revenire a temperaturilor mai ridicate.

Astfel, schimbările bruște de la temperaturi mai scăzute la condiții mai calde pot afecta resimțit viața de zi cu zi a oamenilor și pot aduce provocări în adaptarea la fluctuațiile meteorologice.

Citește și: Avertizare meteo: Cod galben de vreme rea în România. Se întorc ploile și ninsorile

„Vom avea un ecart termic la nivelul ţării cuprins între 4 şi cel mult 12 grade.

Apar şi temperaturi uşor negative pe timpul nopţii în jumătatea de nord a teritoriului, dar chiar şi aşa, temperaturile încă rămân peste normalul perioadei.  Sunt mari şanse ca de vineri încolo spre finalul weekendului următor să înregistrăm din nou temperaturi de primăvară, de luna aprilie, în mare parte din ţară, cu maxime ce vor depăşi frecvent 15 grade, inclusiv în Bucureşti,”  a mai completat meteorologul.