Ploile au facut din nou PRAPAD! Zeci de gospodarii inundate in vestul tarii

Editor: Alina Dirdala Author: A.D.
Actualizat: 07 oct 2020, 02:35

A plouat intr-o ora cat pentru o luna iar cantitatile de apa au fost atat de mari incat zeci de gopodarii din vestul tarii au fost inundate. Apa a navalit in curtile oamenilor unde a facut prapad.

Ploaia torentiala care s-a abatut asupra localitatii Zabrani i-a luat prin surprindere pe sateni. Paraul din apropiere s-a umflat si s-a revarsat in casele oamenilor. Apa a maturat tot ce a gasit in cale. Localnicii nu mai stiau ce sa salveze mai intai din fata puhoaielor. De la animale si pana la aparatura electrocasnica, totul a fost atins de suvoaiele care nu mai conteneau.

Pompierii au intervenit cu motopompe ca sa scoata apa din case, iar in unele locuri au ridicat un baraj din saci cu nisip pentru ca suvoaiele sa nu mai inainteze.

Apele s-au retras in cursul acestei zile, iar oamenii s-au apucat de estimat pagubele. Majoritatea nu au asigurare.

Norii negri de furtuna au ajuns si in orasul Bocsa. Aici a plouat 20 de minute, insa cantitatea de apa a fost atat de mare incat 40 de gospodarii s-au transformat in lacuri. Apa a intrat in case si a distrus podelele si mobilele oamenilor. Mai grav este faptul ca o parte din canalizarea orasului a refulat iar localnicii s-au trezit cu dejectiile in locuinte.

Pompierii i-au ajutat pe oameni sa scoata apa din curti iar intr-un final situatia a revenit la normal.

##VIDEO117429##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta