Ploile au facut prapad, din nou in tara! Sute de gopodarii sunt acoperite de ape

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 16 nov 2020, 03:15

Sute de gopodarii sunt acoperite de ape, zeci de case si anexe distruse, masini avariate si oameni care isi plang neputinta in fata urgiei.

Pagubele sunt inestimabile. S-a rupt cerul aseara in judetul Neamt! Ploaia parea ca vrea sa umple tot pamantul. Cand in sfarsit s-a oprit, oamenii au crezut ca au scapat de ce-a fost mai rau. S-au inselat! „S-a rupt un baraj de la deal, zice ca de acolo si a venit totul aicea, toate inudatiile pe aici si se duce in partea cealalta.”, povesteste un martor.

Odata puhoiul pornit, totul a fost inghitit de apa.
Oamenii au privit neputinciosi la ce se alege din gospodariile lor. Anexe, animale, pasari, totul a fost maturat de forta apei. In zadar au incercat bietii oameni sa se ajute intre ei. Viitura nu se mai oprea iar eforturile lor erau in zadar.

Doamne Fereste sa fi fost prins pe strada atunci cand s-a dezlantuit furtuna la Arad! Vantul a fost atat de puternic incat a spulberat tot ce i-a stat in cale. 

Un acoperis de bloc s-a desprins si a cazut la pamant. Numai o minune a facut ca nimeni sa nu se afle atunci in zona.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

In toate colturile tarii, furtuna a provocat pagube greu de reparat. In Timisoara, vijelia a fost la un pas sa provoace pierderi umane atunci cand a pus la pamant copaci intregi.

Pompierii abia au facut fata apelurilor disperate ale celor pagubiti. Copacii au cazut ca firele de iarba in fata naturii dezlantuite. Din nefericire, previziunile meteorologilor  anunta  ploi, in toata tara, si in urmatoarele zile.

 

Taguri: