Ploile care cad o data la O MIE de ani au lovit zilele acestea. Furtunile  au facut ravagii  in mai multe colturi ale lumii

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:28

In China, 3 oameni au murit si peste 60 de persoane au fost ranite, in timp ce in Franta 16 suflete au cazut prada naturii dezlantuite.

Trei oameni au murit ieri in sudul Chinei. Provincia Guangdong a fost lovita in plin de o tornada care a spulberat tot ce i-a stat in cale.vVijelia a smuls firele de electricitate, a daramat stalpi si a creat haos in regiune. Jumatate de ora a fost suficient pentru ca 80 de persoane sa fie date disparute in urma teribilelor manifestari ale vremii.

Dezastru fara margini a fost si in sudul Frantei.

Riviera Franceza a fost pur si simplu scufundata sub suvoaiele de apa care nu mai conteneau. Trei batrani aflati intr-un azil pentru varstnici, din comuna Biot, au murit, in urma inundarii masive a centrului. La Cannes, alti doi oameni si-au pierdut viata, gara a fost in totalitate inundata iar transportul public a fost complet dat peste cap.

In total, 16 oameni au pierdut lupta cu viata in fata urgiei naturii.

Pana si presedintele Frantei a sosit de urgenta in zona afectata de inundatii. Autoritatile franceze sunt in continuare in cautarea altor 5 persoane, date disparute. Bilantul mortilor s-ar putea schimba din moment in moment.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Si in Statele Unite ale  Americii, ploaia torentiala a facut ravagii.

In Carolina de Nord si de Sud a plouat atat de mult incat strazile au fost acoperite de apa. Autoritatile si specialistii considera ca astfel de precipitatii precum cele care au cazut in acest weekend in zona, sunt posibile  doar o data la o mie de ani. Ploile abundente au crescut neasteptat de mult debitul raului Congaree, care a ajuns la cel mai mare  nivel inregistrat din 1936  pana acum.

Opt oameni au murit in acest sfarsit de saptamana in statele Carolina de Nord si de Sud, in urma accidentelor rutiere grave provocate de vremea deosebit de rea.

 

Taguri: