Ploile torențiale au provocat haos în Dubai. Zborurile au fost anulate și străzile complet inundate

Autor: Diana Bostan

Inundații catastrofale în Dubai

Sursa: Captură TikTok

O ploaie torențială s-a abătut asupra Emiratelor Arabe Unite, sâmbătă, 6 martie, provocând inundații serioase pe străzile din Dubai.

Vremea le-a dat bătăi de cap locuitorilor din Dubai. O ploaie torențială a provocat inundații locale și a perturbat zborurile de pe cel mai aglomerat aeroport din lume pentru călătoriile internaționale.

Inundațiile au pus stăpânire pe orașul Dubai

Intensele ploi care au lovit Emiratele Arabe Unite în doar șase ore au surprins orașul Dubai și au generat probleme semnificative în funcționarea normală a acestuia.

Cu aproape 50 de milimetri de precipitații, Dubai a fost martorul unei cantități de precipitații neobișnuite, având în vedere că media anuală de precipitații în această țară aridă se situează sub 120 de milimetri, potrivit Washington Post.

Autoritățile au reacționat prompt, mobilizând echipe pentru îndepărtarea crengilor de copaci căzute și pentru deschiderea grătarelor de scurgere. Cu toate acestea, în unele zone, cantitatea mare de apă a depășit rapid capacitatea sistemului de canalizare, generând inundații locale.

Citește și: Iulia Vântur, distracție în Dubai alături de un alt bărbat: „Unele dintre cele mai frumoase experiențe” Cu cine s-a afișat fosta prezentatoare TV și ce făcea Salman Khan în tot acest timp

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Poliția din Dubai a fost nevoită să închidă parțial un drum major din cauza acumulării apei, iar traficul pe alte artere a fost afectat, înregistrându-se dificultăți și întârzieri. Fulgere rare au iluminat cerul după-amiezii, adăugând un element neobișnuit peisajului urban din Dubai.

Zborurile au fost anulate pe unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume

Aeroportul Internațional din Dubai, cunoscut ca unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume pentru călătoriile internaționale, a fost, de asemenea, afectat de ploaie, determinând perturbări ale zborurilor pentru companiile aeriene, inclusiv pentru Emirates și FlyDubai.

Avertizările emise cu o zi înainte de autorități au avut menirea de a pregăti localnicii și turiștii pentru această furtună neobișnuită, iar personalul de urgență a fost mobilizat pentru a face față situației. Deși ploile sunt rare în această țară aridă de pe Peninsula Arabică, ele apar periodic în lunile mai reci de iarnă, aducând un strop de diversitate climatică în peisajul deșertic al regiunii.

Citește și: Impactul Schimbărilor Climatice asupra Economiei Globale: Adaptare și Inovație în Fața Crizei Climatice

Inundațiile neașteptate din Dubai au creat o surpriză neplăcută pentru turiști, care s-au confruntat cu un peisaj urban complet diferit față de ceea ce se așteptau. Mulți dintre aceștia au fost martorii străzilor inundate și a eforturilor autorităților locale pentru a face față rapid schimbărilor bruște ale condițiilor meteorologice.

Impactul evenimentelor a fost evident și în mediul online, unde turiștii au împărtășit filmulețe și fotografii surprinse în timpul inundațiilor.

@carolinestanbury Dubai rain today.. 😱 #dubai #rain #storm #flood ♬ original sound- Caroline Stanbury