Ploile torenţiale nu mai inundă Bucureştiul

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 28 feb 2017, 11:31

După două zile în care a plouat aproape continuu, singurele probleme vizibile sunt cele cauzate de numărul mare de maşini aflate în trafic, aşa cum reiese şi din informările Poliţiei Rutiere.

Spre deosebire de ce se întâmpla în urmă cu mai mulţi ani, nu au mai fost situaţii în care porţiuni întregi ale Capitalei să fie blocate de acumulări de apă.

Asta în condiţiile în care, ca urmare a cantităţilor de apă importante căzute în perioada în care Bucureştiul s-a aflat sub atenţionare de ploi puternice, peste media multianuală, sistemul de canalizare a trebuit să facă faţă unui volum de apă tranzitat de aproximativ 5,7 milioane m 3, ceea ce este echivalent cu aproximativ jumătate din volumul Lacului Morii.

Este drept, au existat 146 de intervenţii, dar toate au fost rezolvate la timp astfel încât bucureştenii nu au avut parte de neplăceri cauzate de sistemul de canalizare. Probabil că un rol important îl are aici şi înţelegerea, în sfârşit, a faptului că orice folosire improprie a canalizării prin aruncarea de gunoi menajer, de exemplu, se repercutează şi asupra celor care fac asta.  Un alt motiv pentru care Bucureştiul este, acum, o capitală în care ploile nu mai cauzează probleme ţine şi de lucrările de întreţinere şi modernizare derulate în ultimii ani.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sursa: Mediafax Foto/ Mihai Dascalescu