Poate CEL MAI PERICULOS job din lume: Muncitorii risca sa moara pana la varsta de 30 de ani FOTO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 30 oct 2020, 13:35

Muncitorii care fac acest lucru isi pun in fiecare zi viata in pericol, iar din cauza substantelor la care sunt expusi risca sa moara inainte de a implini varsta de 30 de ani.

Aproximativ 200 de barbati din Indonezia isi pun viaţa in pericol in fiecare zi in timp ce extrag zacaminte de sulf din vulcanul activ Ljen, riscand, pentru doar 3 lire pe zi, sa nu ajunga sa traiasca pana la 30 de ani.

Barbatii petrec zilnic pana la 12 ore inconjurati de o patura groasa de fum, la doar cativa metri de cel mai mare lac cu acid sulfuric din lume.


In fiecare dimineata, cei 200 de mineri urca2.000 de metri panala craterul vulcanului activ inainte sacoboare in golul incins al acestuia pe niste carari abrupte si periculoase,

Acestia cara cosuri cu sulf galben intărit cu greutatea intre 70 şi 90 de kilograme, pe un drum abrupt si stancos aflat pe suprafata craterului, de aproximativ zece ori pe zi.
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/vulcan-4-73884cdc248a72273eb9e3acfa702741.jpg
Aerul si fumul toxic pot fi fatale daca sunt inspirate pentru prea mult timp, dar munca trebuie sa fie continuata pentru a indeplini cererea pentru substanta de la companiile de ulei si de detergenti.
Sulful este o sursa naturala de acid sulfuric, folosit de rafinariile de ulei si in industria detergentilor si a fertilizatorilor.

Fotograful britanic Mark Taylor, de 48 de ani, a căalatorit in Indonezia pentru a surprinde conditiile extreme pe care le infruntă minerii.Taylor, fiica lui, Siena, de 10 ani, şi partenera lui, Miriam Da Costa Machado, au vizitat Indonezia cu scopul documentării.
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/vulcan-5-f91f64772fd524ec99c085cdcb4e23fd.jpgFotograful a spus ca aburii de sulf puteau fi simtiti incă din timpul urcarii de o ora pe pantele vulcanului.

"Daca te uitai in sus puteai vedea gazul, iar in anumite momente stratul era atat de gros incat bloca soarele", a spus fotograful. "Cand am ajuns in varf am putut vedea ca muncitorii nu purtau foarte multe echipamente de protectie. Unii dintre ei aveau masti gata sa se destrame, iar altii purtau doar esarfe sau tricouri stranse in jurul fetei."

La un moment dat vantul si-a schimbat directia si Taylor si partenera lui s-au trezit inconjurati de fum, fotograful britanic spunand ca in acel moment s-au temut cu adevarat pentru vietile lor: "Fumul ne ardea pe gat si
am iesit de acolo doar datorita unui miner care a strigat dupa noi."
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/vulcan-e3d0330d57656f0fb4df2697c0464c0a.jpg"Lucrează acolo toată ziua si vand sulful pentru un salariu derizoriu, pentru care noi nici nu ne-am ridica din pat", a mai povestit Taylor despre muncitorii indonezieni.
Gazele vulcanice, care traverseazao retea de tevi ceramice, pot provoca probleme la inimasi la ochi.
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/vulcan-3-12e60c1cb41612e2a4b292be5e7f5ee8.jpgApa lacului din apropierea vulcanului Ljen, plin cu acid sulfuric, are un pH de 0,5- aproximativ aceeasi valoare pe care o are si acidul bateriei de maşină.
Intins pe o suprafaţă de 1 kilometru, lacul cu acid de culoare turcoaz este situat la vest de vulcanul Gunung Merapi, cel mai inalt punct al complexului vulcanic Ljen.

 

Taguri: