Iar medicii nu reusesc intotdeauna sa le explice pericolele la care aceasta decizie ii expune pe cei mici. Un avertisment grav ne transmite Organizatia Mondiala a Sanatatii: e posibila o epidemie de poliomielita!
„ Doamne fereste! Sa se intample odata unui parinte care a refuzat vaccinarea! Chiar acum este o epidemie de poliomielita intr-o tara invecinata, iar aceasta boala nu a fost eradicata ”, afirma un medic neonatolog.
Totul incepe din primele zile de viata, atunci cand doctorii trebuie sa-i imunizeze pe bebelusi. „ Acesti copilasi sunt protejati impotriva hepatitei B care e pe scara foarte larga in Romania si din ce in ce mai multe mame sunt purtatoare de acest virus ”, adauga medicul.
„ Eu am un baietel de un an si nu i-am facut nici un vaccin deoarece am auzit ca poate sa aiba reactii adverse. Am vorbit si cu prietenele mele care spun ca pot sa faca febra, reducerea poftei de mancarea si nu mi se oare normal sa-i fac vaccinurile ”.
Doctorii explica: „ Orice medicament are reactii adverse. Nu exista nimic sigur 100%, care sa nu aiba nicio reactie, nu exista asa ceva! ”.##VIDEO111940##
Asta le si sperie pe mamaici: „ A facut o reactie alergica la vaccin si m-am gandit sa nu mai merg la vaccine, absolut deloc. De la reactie nu a mai mancat, a ramas cu o gaurica in picior si nu mi se pare normal ”. Acum, femeia se teme sa-i mai administreze copilei vreo injectie de acest fel. Nu este singura. In maternitatea „Panait Sarbu” din Capitala, zeci de mamici refuza sa-si imunizeze pruncii. Un risc prea mare, spun doctorii:
„ Nu pot sa asigur sanatatea unui copilas de care raspunde parintele lui. Din punct de vedere medical, eu trebuie sa-mi asum raspunderea, nu parintele ”. Medicii sunt suparati pe parintii inconstienti care nu verifica sursa informatiilor:
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta
„ Sunt influentati de prieteni, citesc
In scolile si gradinitele de stat, accesul copiilor se face numai in baza carnetului de vaccinare, pentru ca risca sa fie un pericol pentru ceilalti.
Acest lucru nu pare sa-i deranjeze prea mult pe parintii care decid sa nu-si imunizeze pruncii. In Romania, sunt obligatorii cinci vaccinuri care se fac din primele ore de viata si pana la sapte, opt ani.