Poate fi o tanara de 17 ani o mama responsabila? VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 09:42

Roxana are 17 ani si este mama unui baietel in varsta de 1 an. La nici 16 ani devenea mama si spera ca daca va aduce pe lume un copil inainte de vreme, va capata cu usurinta statutul de adult si isi va consolida relatia cu iubitul ei, Laurentiu care abia devenea major.

Parintii nu au fost de acord cu decizia Roxanei de a aduce pe lume un copil la o varsta asa de frageda. Fata nu a vrut sa faca avort si a hotarat ca este mai bine sa plece de acasa si sa locuiasca impreuna cu parintii iubitului ei. Pozitia de nora care locuieste cu soacra in casa a luat-o, insa, prin surprindere. Roxana s-a intors impreuna cu bebelusul sa locuiasca mai departe la parintii ei.
Acestia au acceptat-o si au incercat sa o sprijine, dar deseori au simtit ca pierd controlul, cel putin asupra Roxanei. Situatia pare sa ii depaseasca, totul s-a intamplat prea repede. In conceptia lor, problemele cu scoala erau cele mai importante, asta pana ca fiica lor sa ramana insarcinata.

Roxana si parintii ei nu reusesc sa comunice indeajuns. Perceptia fetei asupra realitatii este una mult idealizata. Din cauza varstei de doar 17 ani, tanara oscileaza intre rolul de copil pe care il joaca atunci cand are nevoie de sprijinul parintilor si cel de mama si sotie atunci cand isi doreste
sa fie alaturi de iubit.

Visul Roxanei este sa locuiasca singura, fara parinti si crede cu certitudine ca acest lucru este posibil. Tanara este ancorata intr-o realitate atat de falsa, incat doar exemplele clare o pot face sa isi reconsidere pozitia. Este sigura ca isi poate lua o slujba, in ciuda faptului ca are carente grave in ceea ce priveste educatia. Intretinerea unei gospodarii, grija si preocuparea fata de un copil sugar i se par floare la ureche.
Desi e hotarata, lipsa experientei si-a spus cuvantul, iar jocul de-a realitatea a adus-o pe Roxana cu picioarele pe pamant.

Urmareste video si vezi cum se descurca o adolescenta in pozitia de mama responsabila!

 

Taguri: