Podul Giurgiu-Ruse se închide de azi, 10 iulie! Ce alternative de drum au șoferii

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 23 iul 2024, 12:53

Încep lucrările la Podul Giurgiu-Ruse

Sursa: Inquam- George Călin

Începând de miercuri, 10 iulie, traficul rutier pe Podul Giurgiu-Ruse va fi îngreunat din cauza lucrărilor de reparație pe tronsonul bulgar.

Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliției Române a anunțat că lucrările vor dura 730 de zile și vor avea loc zilnic, timp de 10-12 ore, pe segmente de 400 de metri. Din această cauză, traficul se va desfășura alternativ pe o singură bandă, fiind reglementat prin semaforizare, indicatoare rutiere și personal de dirijare.

Citește și: Se reintroduce taxa de pod de la Fetești! Motivul pentru care românii vor fi nevoiți din nou să scoată bani din buzunar

Traficul rutier pe Podul Giurgiu-Ruse va fi îngreunat din cauza lucrărilor de reparație

Potrivit Digi24, în prima fază a lucrărilor, restricțiile de circulație vor afecta sensul de intrare în Bulgaria, ceea ce va duce la creșterea timpilor de așteptare la trecerea frontierei. Autoritățile au stabilit rute ocolitoare pentru a facilita deplasarea, iar șoferii sunt sfătuiți să se informeze în prealabil și să se pregătească pentru eventualele întârzieri.

Citește și: Apar amenzi noi: Ce riscă șoferii dacă uită să facă asta înainte să plece la drum

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o serie de recomandări pentru șoferii care intenționează să traverseze Podul Giurgiu-Ruse în această perioadă. MAE subliniază importanța achiziționării vinietelor electronice pentru utilizarea infrastructurii rutiere din Bulgaria înainte de intrarea în țară. Potrivit sursei menționate anterior, acestea pot fi achiziționate online prin site-ul oficial BG Toll sau de la terminalele montate în punctele de frontieră.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

De asemenea, MAE recomandă turiștilor români care revin în țară prin PCTF Ruse să pregătească suma exactă pentru taxa de pod (2 euro sau 4 leva) sau să efectueze plata cu cardul bancar pentru a reduce timpii de așteptare la procesarea și eliberarea documentelor justificative.

Alternative pentru traversare

Pentru cei care doresc să evite aglomerația și întârzierile cauzate de lucrările de reparație, o opțiune este traversarea cu bacul, disponibilă la prețul de 65 de lei. Această alternativă poate oferi un timp de deplasare mai predictibil și poate reduce stresul asociat cu așteptarea în trafic.

Citește și: Veste bună pentru șoferi: De la 1 iunie dispare taxa de la Fetești

În contextul lucrărilor de reparație la Podul Giurgiu-Ruse, autoritățile recomandă șoferilor să fie bine informați și pregătiți pentru eventualele întârzieri și dificultăți de trafic. Utilizarea rutelor ocolitoare și a alternativei de traversare cu bacul poate contribui la o deplasare mai eficientă și mai puțin stresantă.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!