Poliția a vrut să carantineze un magazin cu toți clienții în interior - Unde s-a petrecut incidentul - VIDEO

Autor: Alina Petre

Carantină în magazin

Sursa: Captură video

Un incident șocant a avut loc într-un magazin. Poliția a încercat să carantineze toți clienții în interior. Imaginile au devenit imediat virale.

Autoritățile din China au decis să carantineze un magazin cu toți clienții în interior, după ce au depistat un client contact direct al unui pacient cu COVID

Zeci de oameni s-au îmbulzit la uși și s-a creat busculadă pentru a ieși din magazin. Întregul incident a fost înregistrat video și a devenit viral pe internet.

În imagini se observă, cum clienții forțează ușile, în încercarea de a scăpa de agenții de pază și polițiștii care voiau să îi închidă acolo după depistarea unui contact al unui pacient cu COVID-19.

Eveniment s-a produs loc sâmbătă, în Shanghai China.

 

Magazinul a fost închis

Magazinul a fost închis din cauza restricțiilor anti-COVID următoarea zi. Închiderea bruscă a fost dispusă deoarece a fost depistat un contact apropiat al unui băiat de șase ani testat pozitiv, a declarat duminică directorul adjunct al Comisiei de Sănătate din Shanghai, Zhao Dandan.

Persoanele care se aflau acolo trebuie să stea două zile în carantină și cinci zile sub supraveghere, pentru a le fi monitorizată starea de sănătate.

De la începutul acestui an Shanghai, cu peste 20 de milioane de locuitori, a trecut printr-un lockdown sever de două luni, autoritățile implementând ceea ce au numit strategia „zero-COVID”.

Autoritățile au decis carantinarea rapidă a zonelor în care au fost detectate cazuri de COVID-19 sau persoane care au intrat în contact cu pacienți infectați. Astfel, au existat situații în care oamenii s-au trezit închiși în restaurante, în săli de sport sau în birouri.

Oamenii s-au revoltat în China din cauza politicii zero Covid

Locuitorii din Shanghai au strigat de la geam și au bătut în tigăi în semn de protest față de lockdown-ul impus de autoritățile chineze, dar Beijingul a păstrat în continuare politica zero Covid pentru a preveni creșterea numărului de îmbolnăviri.

Critica și protestele față de conducerea comunistă sunt rare în China, însă locuitorii din Shanghai s-au plâns de accesul limitat la hrană, în timp ce unii spun că au fost temporar dați afară din locuințe pentru dezinfecție.

Citeste si: Bilanț coronavirus luni, 15 august 2022. A crescut semnificativ numărul pacienților din spitale. Câte cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore