Poliția este in alertă după ce două adolescente de 13 ani au dispărut dintr-un centru social din Dâmbovița. Oricine deține informații este rugat să apeleze autoritățile

Autor: Andrei Costanda

Georgiana Valentina Bolocan și Ozun Nicoleta-Lavinia 

Sursa: Poliția Română

Poliția din Dâmbovița este în alertă maximă după ce două fete de 13 ani au dispărut dintr-un centru social din Găești.

Polițiștii din Dâmbovița sunt într-o cursă contra cronometru pentru a găsi două adolescente de 13 ani, Bolocan Georgiana Valentina și Ozun Nicoleta-Lavinia, care au dispărut joi seara, în jurul orei 18:00, de la Centrul Social din Găești. Dispariția fetelor a fost semnalată de un asistent din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Dâmbovița, care a observat lipsa acestora și a anunțat imediat autoritățile.

Două adolescente de 13 ani au dispărut fără urmă

În urma sesizării, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au început imediat căutările, iar pentru a spori șansele de a le găsi pe fete cât mai repede, a fost emis și un mesaj RO-Alert. Acesta a fost transmis pentru a alerta populația și a încuraja pe oricine deține informații despre locul în care s-ar putea afla adolescentele să contacteze autoritățile de urgență.

Georgiana Valentina Bolocan, din localitatea Olteni, are 1,45 m înălțime, cântărește 55 de kg, are ochi negri și păr lung, negru.

Ozun Nicoleta-Lavinia, din localitatea Produlești, are 1,40 m înălțime, cântărește 50 de kg, are ochi căprui și păr lung, șaten. Ambele fete erau cazate la Centrul Social din Găești și se pare că au plecat voluntar, însă nu au mai revenit, ceea ce a declanșat această alertă.

Poliția din Dâmbovița a făcut publice semnalmentele celor două adolescente și a lansat un apel către cetățeni pentru a ajuta la găsirea lor.

Oricine are informații despre locul în care s-ar putea afla Georgiana și Lavinia este rugat să sune imediat la 112 sau să se prezinte la cea mai apropiată secție de poliție.

Citește și: Trei copii orfani de tată și părăsiți de mamă au o dorință: „Vreau să am o vacă și să beau lapte” Condițiile vitrege în care trăiesc micuții le fură zâmbetul de pe față

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Citește și: Banca Națională a României lansează o nouă monedă de argint cu valoare istorică! Doar 5.000 de exemplare vor fi scoase pe piață

Apelul poliștilor către populație

Este vital ca informațiile să fie comunicate cât mai rapid pentru a asigura siguranța fetelor și a le aduce înapoi în grijă.

„La data de 1 august a.c.,

în jurul orei 18:15, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au fost sesizați de un asistent din cadrul D.G.A.S.P.C Dâmbovița cu privire la faptul că, minorele Bolocan Georgiana Valentina de 13 ani, din localitatea Olteni şi Ozun Nicoleta-Lavinia de 13 ani, din localitatea Produlești au plecat voluntar din cadrul CSS Găești, unde erau cazate şi nu au mai revenit. Semnalmente Bolocan Georgiana Valentina: înălţime 1,45 m, greutate 55 de kg, ochii negri, părul negru și lung.
Semnalmente Ozun Nicoleta-Lavinia: înălţime 1,40 m, greutate 50 de kg, ochii căprui, părul șaten și lung. Persoanele care dețin informații utile cu privire la minorele dispărute sunt rugate să apeleze numărul unic de urgență 112 sau să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție”
, se arată în comunicatul polițiștilor.

Dispariția fetelor a generat o mobilizare masivă a polițiștilor din Dâmbovița, care au intensificat patrulele și cercetările în zona Găești și în localitățile învecinate. În paralel, sunt analizate și imaginile de pe camerele de supraveghere din proximitate pentru a identifica traseul pe care cele două adolescente l-ar fi putut urma.

Reprezentanții D.G.A.S.P.C. Dâmbovița colaborează strâns cu poliția, oferind toate informațiile necesare pentru a ajuta la localizarea fetelor. De asemenea, au fost contactate și alte centre sociale și unități de asistență pentru a verifica dacă adolescentele nu au ajuns acolo.

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, luni, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.