Politicienii germani critică Cupa Mondială din Qatar

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 27 iul 2023, 03:40

ministrul de interne german Faeser a criticat atribuirea turneului Emiratei

Sursa: PixaBay

Ministrul de interne german Faeser a criticat atribuirea turneului Emiratei

Cu puțin timp înainte de începerea Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, ministrul de interne german Faeser a criticat atribuirea turneului Emiratei. Faeser intenționează să viziteze țara săptămâna viitoare pentru a se informa cu privire la situația drepturilor omului.Ministrul federal de interne, Nancy Faeser, s-a distanțat în mod clar de Cupa Mondială din Qatar. Cu câteva săptămâni înainte de începerea Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, politicianul SPD a declarat pentru revista Monitorul ARD: "Pentru noi, ca guvern federal, este o atribuire total dificilă.

Guvernul federal este convins că atribuirea marilor evenimente sportive ar trebui să fie legată de criterii, "și anume de respectarea drepturilor omului, de principiile de sustenabilitate". Întrebat de Monitor despre decizia de a permite Qatarului să găzduiască Cupa Mondială, Faeser a declarat: "Există criterii care trebuie respectate și atunci ar fi mai bine ca aceasta să nu fie acordată unor astfel de state.

De când Cupa Mondială a fost atribuită Emiratei, asociația mondială de fotbal FIFA și țara gazdă au fost supuse unor critici acerbe: miile de muncitori morți pe șantierele de construcție ale locurilor de desfășurare a

Cupei Mondiale, lipsa continuă a drepturilor homosexualilor și ale femeilor și exploatarea sistematică a migranților se află în centrul criticilor.

Informarea oamenilor cu privire la situația drepturilor omului la fața locului

Interviul a avut loc în preajma unei călătorii pe care ministrul federal de interne o va efectua săptămâna viitoare în Qatar, împreună cu președintele Federației Germane de Fotbal, Bernd Neuendorf.

Între 31 octombrie și 1 noiembrie, Faeser dorește să se informeze despre situația drepturilor omului în Qatar înainte de Cupa Mondială. Aceasta dorește să afle opinia societății civile cu privire la progresele înregistrate.

Faeser vrea, de asemenea, ca decizia de a urmări sau nu meciurile de la Cupa Mondială să depindă de această călătorie: "Sincer să fiu, în mod natural, ai mai multă poftă să urmărești Cupa Mondială atunci când are loc vara și la orele serii."

În calitate de ministru federal de interne, Faeser este, de asemenea, responsabil pentru finanțarea sportului în cadrul guvernului federal.Președintele DFB, Neuendorf, s-a pronunțat recent împotriva boicotării viitoarei Cupe Mondiale din Qatar. În schimb, a făcut apel la un discurs deschis. "Când va începe Cupa Mondială, accentul va fi pus pe sport. Dar trebuie să ne poziționăm clar în ceea ce privește condițiile sociale și politice din Qatar", a declarat Neuendorf miercuri la SWR.
În vârstă de 61 de ani așteaptă cu nerăbdare acest eveniment sportiv major, dar în același timp vede și o responsabilitate pentru DFB și pentru echipa națională a Germaniei.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Fotbal schimbat

Printre altele, Neuendorf este în favoarea despăgubirilor pentru familiile muncitorilor care au murit pe șantierele de construcție ale Cupei Mondiale. "Am formulat clar așteptările mele președintelui FIFA, Gianni Infantino. FIFA are o responsabilitate și trebuie să se ridice la înălțimea ei", a spus el. Acordarea Cupei Mondiale în Qatar a schimbat fotbalul, a spus el. "Cred că în viitor va fi foarte dificil să se acorde o Cupă Mondială fără a discuta în prealabil ce înseamnă acest lucru", a explicat Neuendorf. La viitoarele premii ale turneelor, a spus el, trebuie să fim mai critici și mai atenți în ceea ce privește drepturile omului și sustenabilitatea.

 

Citeste si: Drepturile femeilor în Iran- Sportivii sporesc presiunea, FIFA tace

Citeste si: Top 3 fotbaliști din lume în clasamentul 2022

Citeste si: Schimbare majoră în fotbal! Cât ar putea dura meciurile de la Campionatul Mondial 2022 din Qatar