Polițist din Sibiu rănit în timp ce urmărea o mașină condusă de un bărbat care consumase alcool: Două autospeciale de poliție au fost avariate

Autor: Cristina Mocanu

Polițist din Sibiu rănit în timp ce urmărea o mașină condusă de un bărbat care consumase alcool

Sursa: pexels.com

Un polițist din Sibiu a fost rănit în timp ce urmărea o mașină condusă de un bărbat care consumase alcool.

Un polițist din Sibiu a fost rănit duminică dimineață în urma unei urmăriri dramatice a unui șofer băut. Incidentul a dus la avarierea a două autospeciale de poliție și la inițierea unor cercetări pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului.

Polițist rănit în timp ce urmărea o mașină condusă de un bărbat care consumase alcool

Un incident grav s-a petrecut duminică dimineață în județul Sibiu, când un polițist a fost rănit în urma unei urmăriri a unui autoturism condus de un șofer băut.

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Sibiu, accidentul a avut loc în jurul orei 7:30, când șoferul urmărit a intrat în coliziune cu două autospeciale de poliție, avariind ambele vehicule și provocând rănirea ușoară a unui polițist rutier.

Potrivit g4media.ro, urmărirea a început în cursul nopții, când polițiștii de la Secția nr. 3 Poliție Rurală Agnita au observat un autoturism care a refuzat să oprească la semnalul regulamentar.

Mașina a fost dată în consemn, iar semnalmentele ei au fost comunicate tuturor echipajelor de poliție din teren. În dimineața următoare, autoturismul a fost reperat pe drumul DJ 106 Daia – Sibiu, iar echipajele de la Biroul Rutier Sibiu au încercat să-l oprească. Cu toate acestea, șoferul a ignorat semnalele polițiștilor și a intrat în coliziune cu autospecialele, continuându-și deplasarea pe str. Podului.

Citește și: Un bărbat din Brașov și-a omorât șeful în bătaie pentru că a refuzat să îi dea o zi liberă: Victima a apucat să sesizeze poliția

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Anunț important pentru femei! Cum își pot recupera pensia de văduvă

Polițiștii au reușit să blocheze mașina

Conform declarațiilor poliției, în autoturismul implicat au fost identificați șoferul, un bărbat de 35 de ani din Vurpăr, și doi pasageri, dintre care unul era minor. Polițiștii au reușit să blocheze mașina pe strada Frasinului, iar șoferul a fost testat cu un etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce confirmă suspiciunile inițiale cu privire la starea sa de ebrietate.

În urma incidentului, polițistul rănit a fost transportat la spital, fiind conștient și având răni ușoare. Acesta a fost un moment tensionat pentru echipajele de intervenție, care au acționat rapid în fața unei situații periculoase. Autoritățile au demarat cercetări suplimentare pentru a clarifica circumstanțele în care a avut loc accidentul și pentru a lua măsurile necesare.

„Este inacceptabil ca, din cauza imprudenței unor șoferi, colegii noștri să fie puși în pericol în timp ce își fac datoria”, a

declarat un reprezentant al IPJ Sibiu, subliniind gravitatea situației și necesitatea de a respecta semnalele poliției.

Citește și: Scene de groază în Cluj-Napoca! Două fete de 7 și 11 ani au fost arse pe mâni și pe față după ce au participat la un experiment care a eșuat la un târg științific

Acest incident aduce din nou în prim-plan problema consumului de alcool la volan și consecințele grave care pot apărea din astfel de comportamente riscante.

Poliția continuă să intensifice controalele rutiere pentru a preveni astfel de evenimente și a asigura siguranța pe drumurile publice. În urma acestui accident, autoritățile au promis că vor lua toate măsurile necesare pentru a proteja atât polițiștii, cât și cetățenii, și pentru a descuraja comportamentele de risc în trafic.