Polițistul care a lovit o fetiță pe trecerea de pietoni este cercetat penal și se află în control judiciar pentru 60 de zile. Polițistul nu se afla în misiune când a produs accidentul

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 14 oct 2022, 09:00

Polițistul care a lovit o fetiță pe trecerea de pietoni este cercetat penal și se află în control judiciar pentru 60 de zile. Polițistul nu se afla în misiune când a produs accidentul

Sursa: PixaBay

Purtătorul de cuvânt al Parchetului, Radu Călin, a declarat că polițistul implicat în accident nu era în misiune atunci când s-a produs evenimentul.

Parchetul a contrazis afirmațiile făcute de către Poliția Capitalei despre polițistul care a omorât o fetiță de 13 ani pe trecerea de pietoni.

Polițistul care a omorât fetița de 13 ani nu era în misiune

„La acest moment, din administrarea mijloacelor legale de probă, s-a reținut că avea în funcțiune semnalele luminoase, dar nu și pe cele acustice, că nu se afla în misiune, iar procurorii nu au reținut incidența niciunei cauze justificative sau de neimputabilitate.”

, a declarat reprezentantul Parchetului.

Citeste si: Polițistul care a lovit cele două fetițe pe trecerea de pietoni avea permisul de conducere emis în Marea Britanie. Cine este, de fapt, bărbatul care a provocat accidentul

Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a transmis că a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile în cazul polițistului.

Declarațiile anterioare le contrazic pe cele făcute de Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

În momentul în care un polițist intră în serviciu se află în misiune. Dacă era, nu era urgență, v-am precizat, sunt date care interesează cauza penală”, a declarat Diana Sarca.

Citeste si: Primele mărturisiri ale fetiței care a supraviețuit după accidentul tragic din Capitală. Ce gest necugetat a făcut polițistul înainte de impact. S-a dovedit că nu era în misiune

„În momentul în care a ajuns la o trecere de pietoni, ca urmare a nerespectării limitei maxime de viteză admisă în localități, nu a acordat prioritate de trecere victimei și a accidentat-o, provocându-i leziuni traumatice, ce au cauzat decesul imediat al victimei.

Facem precizarea că victima minoră, în vârstă de 13 ani, era angajată în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni.”, a mai subliniat procurorul.

Poliţistul care a omorât fata de 13 ani a obţinut permisul de conducere în România în 2012 şi l-a preschimbat în 2016 în Marea Britanie, fiind valabil pe bază de reciprocitate cu Uniunea Europeană.

Poliţistul a verificat starea uneia dintre fetițele lovite atingând-o cu piciorul

Martorii au declarat că polițistul ar fi pornit semnalele luminoase abia după ce a lovit cele două fete. De asemenea, nu s-au găsit urme de frânare pe asfalt.

Un martor a declarat că poliţistul vinovat de accident ar fi verificat dacă fetița întinsă pe stradă mai trăiește împingând-o cu piciorul.

 

Taguri: