Polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni, în urmă cu un an, a fost trimis în judecată. A doua fată lovită de omul legii fusese transportată în stare gravă la spital

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 05 ian 2023, 16:59

„Polițistul Popescu ajunge față în față cu familia Raisei”

Sursa: Observatornews.ro

Constantin Popescu, polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni, a fost trimis în judecată și ar putea sta ani buni în spatele gratiilor, dacă va fi găsit vinovat.

Polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni a fost trimis în judecată, abia după aproximativ un an de când tragedia a avut loc. Familia fetiței încă așteaptă să se facă dreptate.

Polițistul care a omorât-o pe Raisa a fost trimis în judecată

Pe data de 13 ianuarie, Raisa și o prietenă se îndreptau către școală. Acestea au vrut să traverseze șoseaua, s-au asigurat și, deși pășiseră pe trecere, polițistul nu a oprit și a provocat tragedia.

Constantin Popescu riscă să stea șapte ani în spatele gratiilor, dacă va fi găsit vinovat pentru ucidere din culpă și poate primi trei ani de detenție, în cazul în care magistrații vor declara că este vinovat pentru vătămare corporală.

„Polițistul Popescu ajunge față în față cu familia Raisei. În curând se împlinește un an de zile de la accidentul auto provocat de către un polițist din București, în timpul serviciului, și care a dus la decesul fetiței Raisa și vătămarea gravă a prietenei ei Marina.

Citește și: Noi detalii ies la iveală în cazul polițistei care s-a împușcat în cap, în Strehaia. Aceasta și-ar fi pus capăt zilelor din cauza amantei soțului

La fix un an de zile de la accident, polițistul a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă și vătămare corporală. Amintesc și faptul că sunt chemate să răspundă la părți responsabile civilmente atât Direcția Generală de Poliție a Municipiului București cât și Administrația Străzilor, alături de Asiguratorul falit.

Camera preliminară urmează în săptămânile viitoare”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Cazul Raisei a adus oamenii aproape de familia ei

După ce accidentul a avut loc, multe persoane și-au exprimat condoleanțele, iar sute de persoane au mers la înmormântarea fetiței.

Revolta față de polițist a crescut în momentul în care acesta pare că mișcă trupul Raisei cu piciorul, pentru a vedea dacă mai trăiește sau nu.

Mai mult decât atât, polițistul vinovat pentru cele întâmplate a scris o scrisoare familiei Raisei prin intermediul căreia și-a exprimat regretul. Acesta le-a cerut iertare părinților îndoliați, spunând că tot ceea ce îi mai rămâne de făcut este să se roage la Dumnezeu, pentru a le da putere să depășească momentul tragic.

Citește și: Polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni contestă imaginile de pe camerele de supraveghere

În scrisoare, acesta își recunoaște vina și susține că este conștient de faptul că, oricât de mult ar încerca, lucrurile nu se pot schimba, deoarece nu poate să dea timpul înapoi.

Cuvintele acestuia nu au avut efectul dorit, deoarece lumea a continuat să îl acuze pentru cele întâmplate și să ceară pedepsirea lui.

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.