Polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni merge la închisoare. Câți ani va petrece în arest Constantin Popescu

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 13 aug 2024, 19:48

Polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni primește 3 ani de închisoare cu executare

Sursa: PixaBay/arhivă

După doi ani de la tragicul accident care a curmat viața Raisei, o fetiță de 11 ani, pe o trecere de pietoni din București, justiția și-a spus ultimul cuvânt. 

Constantin Popescu, polițistul care a lovit-o mortal pe fetiță cu mașina de serviciu, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare. În plus, acesta va trebui să plătească familiei Raisei daune morale în valoare de 700.000 de euro. 

Citește și: Tatăl Raisei, fetița ucisă de un polițist pe trecerea de pietoni, revoltat că inculpatul scapă de închisoare! „A căzut cerul pe mine când am auzit”

Câți ani de închisoare va executa polițistul

Dreptate pentru Raisa. Decizia definitivă vine după ce inițial, la prima instanță, Popescu primise o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare. Totodată, suma stabilită pentru daunele morale era mult mai mică, familia Raisei urmând să primească doar 160.000 de euro.

În același dosar, familia Marinei, cealaltă fetiță rănită grav în accident, fusese despăgubită cu 90.000

de euro.

În această seară, 13 august 2024, Constantin Popescu își va începe prima noapte în detenție.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Alin Oprea, despre durerea de a crește fără tată. Cât de tristă a fost copilăria artistului? „Eram mândru de rolul de tată care mi se dădea mie.”

Raisa a fost spulberată pe trecerea de pietoni

Accidentul, petrecut pe 13 ianuarie 2022, a șocat întreaga țară. Camerele de supraveghere au surprins momentul în care Raisa și Marina, care traversau strada pe trecerea de pietoni, au fost lovite violent de mașina de poliție condusă de Constantin Popescu. Mașina se deplasa cu o viteză de 88 km/h, mult peste limita legală, fapt confirmat și de expertizele ulterioare.

Citește și: Cine este băiețelul de un an care a fost lovit mortal de mașina poliției: ”Doar eu știu cât m-am chinuit să-l cresc” Tatăl copilului a rupt tăcerea

În urma impactului, Marina, care se afla mai în față, a fost aruncată pe carosabil, rămânând în viață, dar grav rănită. Raisa, însă, a fost proiectată la peste 50 de metri distanță, în direcția în care se deplasa mașina, și a murit pe loc.

Răsturnarea de situație de la apel a adus o satisfacție morală familiei Raisei, care a simțit că, într-un final, s-a făcut dreptate. Totuși, pentru părinții fetiței, niciun verdict nu poate aduce alinare pentru pierderea suferită.