Pompierii români, salvatori în incendiile din Grecia! ''I-au luat imediat și au reușit să le dea oxigen și apoi apă''

Author: Diana Ghita

Pompierii români mobilizați în insula Rhodos, au salvat 3 vieți de la moarte

Sursa: freepik.com; Profimedia Images

52 de pompieri din România au ajuns ieri dimineață, în data de 24 iulie, pe insula Rhodos, pentru a veni în sprijinul salvatorilor eleni, în lupta cu incendiile de vegetație care au afectat întreaga zonă.

Pompierii intervin pe patru fronturi, în insula Rhodos

Citește și: ,,Așa arată iadul pe pământ’’ Cum se vede, din spațiu, amprenta pe care incendiul și-a pus-o asupra insulelor grecești

Incendiul de vegetație se extinde amenințător

Flăcările devin din ce în ce mai violente pe teritoriul insulei, deoarece sunt întețite atât de rafalele de vânt, cât și de temperaturile extreme.

,,Vântul fierbinte aprinde noi focare. Misiunea salvatorilor este copleșitoare, iar pompierii duc o luptă inegală cu focul. Simți efectiv cum te apasă norii uriași.’’, conform unui reporter al Observator, prezent la fața locului.

De asemenea, acesta mai explică faptul că: ,,A fost un incendiu foarte mare aici. Tot ce a rămas sunt copaci arși, foarte mult scrum pe jos, vântul bate foarte tare.

Focul e la câțiva kilometri mai în vale. Este foarte mult scrum și vedeți cât de tare bate vântul.’’

Operațiunile de salvare se desfășoară sub presiunea timpului, deoarece incendiul se întinde cu o mare rapiditate. Pe străzi sunt o mulțime de oameni evacuați care merg umăr la umăr, mânați de la spate de flăcări. Au fost, deja, evacuate 12 sate, dar și mai multe complexuri hoteliere.

Însă, operațiunile de evacuare sunt în continuă desfășurare.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO. Flăcările fac prăpăd în sud-estul Europei. Pe lângă Grecia, și în Turcia au izbucnit incendii de vegetație

Pentru pompieri, orice suflet merită să fie salvat

Pompierii români nu s-au rezumat doar la salvarea de vieți omenești, ci ei sar și în ajutorul animalelor.

Pentru aceștia, orice viață este valoroasă, așa că, prin pâcla densă de fum și printre ruinele incendiului, ei sunt atenți chiar și la cea mai mică mișcare, căutând atât oameni, cât și animale aflate la ananghie.

,, Grecia-Rodos, 42 de grade. Vântul era atât de puternic încât simțeau cum le intră căldura accentuată de incendiu prin mânecile și gulerele costumelor de protecție.

Au văzut în fumul des ceva care mișcă. Unul dintre pompieri a făcut semn către colegi.

Au înaintat către acel loc… și au găsit un pisic și doi iepuri. Din cauza fumului abia respirau. I-au luat imediat și au reușit să le dea oxigen și apoi apă. Animalele au fost salvate. Un gest mic care ne arată că pentru ei, pentru pompierii noștri, fiecare viață contează.

Gânduri bune tuturor salvatorilor! Mândri de voi!'', transmite Ministerul Afacerilor Interne România, printr-o postare pe pagina de Facebook.

Citește și: Grecia arde! După Rhodos, și Corfu este evacuată! Mii de turiști și localnici așteaptă să fie evacuați din calea flăcărilor

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.