Ingrediente
400-500 g pulpa de porc
2 morcovi
Un ardei gras rosu
Un ardei gras galben
O mana de fasole verde
O ceapa verde
O ceapa alba
3-4 catei de usturoi
Un ardei iute
Sare, piper
O lingura de zahar
Ulei
Sos de soia
O lingurita amidon, optional (dizolvat intr- o ceasca de apa sau de supa)
Mod de preparare
Carnea de porc de taie fasii de maxim 1 cm.
Se pune o lingura de ulei intr-o tigaie adanca sau un wok si se se prajeste carnea de porc la foc foarte iute, timp de 2-3 minute.
Cand este gata, se scoate pe o farfurie, se sterge bine tigaia si se incinge din nou.
Se pune o lingura deulei in tigaie, se incinge bine si se soteaza legumele pe rand: ardeiul iute cu usturoiul tocate marunt, morcovul si ardeiul gras tocate julienne, ceapa alba tocata bucati marisoare si fasolea verde.
Cand s-au calit suficient, se presara o lingura de zahar.
Se lasa sa se topeasca, apoi se stinge cu sos de soia si se lasa sa se evapore.
Se adauga amidonul, se lasa sa fiarba 2-3 minute, se adauga carnea de porc, iar cand toate sunt patrunse dar crocante, se adauga ceapa verde.
Se asezoneaza, dupa gust.
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta