Porti lentile de contact? Ai grija sa nu ajungi ASA! Apropiatii nu o mai pot privi in ochi

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 09 oct 2020, 12:20

O femeie din Marea Britanie va ramane marcata pe viata dupa ce si-a pierdut ochiul stang intr-un mod socant.

Jacqueline Stone, in varsta de 42 de ani, a decis sa-si achizitioneze un set de lentile de contact pentru a nu mai fi nevoita sa poarte ochelarii masivi pe care ii avea. Nu stia insa ca acest lucru ii va schimba complet viata.

"Am simtit ca e ceva ciudat inca din prima zi in care le-am purtat. Cand am ajuns acasa si am incercat sa le scot, lentila stanga mi-a ramas blocata pe ochi".



Deoarece incepuse sa vada in ceata, femeia a mers la oftalmolog, care i-a prescris niste picaturi. Doua zile mai tarziu insa Jacqueline avea dureri insuportabile. A decis sa mearga din nou la medic, unde i s-au prescris din nou niste picaturi. Starea ei insa se inrautatea din ce in ce mai tare.

"O punga alba de puroi a inceput sa se formeze peste pupila. S-a facut din ce in ce mai mare pana cand, intr-o zi, a explodat si mi-a ravasit ochiul.
Urlam de durere. Fiul meu in varsta de 15 ani a chemat rapid ambulanta. Medicii mi-au dat morfina, insa durerea nu s-a temperat deloc. Am nascut de 2 ori pana acum, insa durerile nu se pot compara cu ceea ce am simtit atunci. Simteam practic cum ochiul imi este mancat".

Ulterior, dupa investigatii amanuntite, medicii au constatat ca femeia avea o infectie puternica la ochi, provocata de o ciuperca.
Fungusul era atat de puternic incat mancase 3 straturi ale ochiului si 70 de nervi. Dupa 22 de operatii oftalmologii au fost nevoiti sa ii scoata complet ochiul.

Acum femeia este hotarata sa dea in judecata producatorul lentilelor de contact si pe medicii care i-au prescris tratamentul.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei