Portocale false

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:54

Cost estimativ: 10 lei pentru 4 persoane


Ingrediente

4 portocale
1-2 plicuri de gelatina foi
2 linguri zahar


Mod de preparare

Taiati porocalele in doua pe lung.
Stoarceti-le cu grija de zeama sa pastrati cat mai intact forma de portocala, incalziti putin sucul obtinut, impreuna cu putin zahar (dupa caz) si eventual 2 linguri de menta.
Intr-un castron cu apa rece, inmuiati timp de 5 minute foile de gelatin, apoi stoarceti-le de apa si incorporati-le in suc (se foloseste un plic la 0.5
litri lichid asa ca puteti masura cat va trebuie si excesul il aruncati). Amestecati cu un tel ca sa se dizlove gelatin, apoi stecurati bine sucul.
Cojile de portocala trebuie sa le curatati de pielite si sa eliminati o mare parte din zona alba, folosindu-va de o lingura. Umpleti cu sucul de portocala si dati la rece 5-6 ore.
Taiati jumatatile de portocale false in sferturi si puneti-le pe platouri la petreceri cu copii.


 

Taguri: