Pe parcursul Postului Crăciunului 2022, există anumite zile în care oamenii au dezlegare la pește, vin și ulei, fiind un post nu foarte aspru față de postul pascal.
Citește și: Zile cu dezlegare, în Postul Crăciunului 2022. În ce zile din luna decembrie avem zile cu dezlegare la pește
Zilele de dezlegare la pește din decembrie
Postul Crăciunului a început la data de 15 noiembrie și ține timp de 40 de zile, până la data de 24 decembrie, iar acesta îi pregătește pe creștini pentru o mare sărbătoare ce va avea loc pe 25 decembrie, Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos.
Cu toate că postul ține 40 de zile, există 14 date însemnate în calendarul creștin ortodox, în care se pot consuma pește, ulei, vin și diferite preparate ce le conțin.
- luni, 21 noiembrie
- sâmbătă, 26 noiembrie
- duminică, 27 noiembrie
- miercuri, 30 noiembrie
- sâmbătă, 3 decembrie
- duminică, 4 decembrie
- luni, 5 decembrie
- marți, 6 decembrie
- sâmbătă, 10 decembrie
- duminică, 11 decembrie
- luni, 12 decembrie
- marți, 13 decembrie
- sâmbătă, 17 decembrie
- duminică, 18 decembrie
În perioada
Rețete cu pește
Pește alb cu legume la tigaie
Pentru această rețetă perfectă pentru zilele în care se poate consuma pește în Postul Crăciunului, veți avea nevoie de 250 de grame de pește alb, 2 linguri de ulei de măsline, zeama de la o jumătate de lămâie, sare, piper, ardei iute, rozmarin și legumele voastre preferate, recomandate fiind broccoli, fasole verde, conopidă, ardei gras, ceapă sau dovlecel.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Rețeta de pește cu legume la tigaie va începe prin a spăla peștele ca apoi să îl ștergeți cu un șervețel pentru a îl tăia fâșii. Acesta se pune într-un castron și se adaugă zeama de lămâie și condimentele. La acest pas al rețetei trebuie să fiți atenți să nu lăsați peștele mai mult de 10 minute în zeama de lămâie.
Legumele trebuie să fie spălate pentru ca după să fie tăiate rondele sau fâșii. În acest timp, uleiul se pune la încins, după care se adaugă legumele alese, dar și peștele, iar tigaia se va amesteca din când în când, nu continuu. Acest preparat se va lăsa la foc mare timp de 10 minute, pentru ca peștele să fie făcut cât mai bine, iar legumele se vor servi ușor crude.
Salată de orez cu avocado și somon
Pentru cei ce nu au mult timp la dispoziție pentru a pregăti un preparat cu multe vitamine și care să conțină pește, aceasta este rețeta perfectă. Pentru realizarea ei veți avea nevoie de 320 de grame de orez, un avocado, un somon afumat, 200 de grame de roșii cherry, 150 de grame de mazăre, ulei de măsline, sare și o lămâie.
Într-o oală se pun 2 litrii de apă și o linguriță de sare, ce se vor lăsa pe foc, iar atunci când fierbe vom adăuga și orezul timp de 10-15 minute. După ce orezul a fiert, orezul se strecoară și se lasă la răcit. Urmează să ne ocupăm de avocado, pe care îl vom tăia cubulețe și peste care vom adăuga zeama de lămâie.
Punem și mazărea la fiert și o folosim abia după ce este răcită complet, ca și somonul. Tăiem roșiile și somonul, iar după putem asambla minunata farfurie.
Citește și: 10 alimente care conțin fier din belșug
Surse: wowbiz.ro, pofta-buna.com