"Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?" Iată răspunsul venit din partea autorităților

Autor: B.H.
Actualizat: 08 apr 2020, 13:32

Se apropie Paștele și având în vedere condițiile actuale, oamenii s-au întrebat dacă pot merge pentru a le duce părinților produse pentru masa de sărbătoare. Iată ce spun autoritățile.

Mai este foarte puțin până la cea mai mare sărbătoare a creștinătății, Paștele, motiv pentru care reprezentanții autorităților au venit cu o serie de precizări privind desfășurarea sărbătorii în acest an.

Citeste si: Greseli pe care nu stii ca le faci cand prajesti sau fierbi oua

Pandemia de coronavirus schimbă radical tradițiile pe care oamenii obișnuiau să le respecte în perioada Sărbătorilor Pascale, astfel că mersul la biserică pentru a lua Lumina Sfântă sau participarea la slujba de Florii sunt doar două dintre activitățile care, în acest an, nu vor avea

loc.

Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?

Starea de urgență a fost prelungită în România până pe 16 mai, astfel că restricțiile de circulație se mențin pe toată durata perioadei. Având în vedere că părăsirea locuințelor se face doar cu motiv bine întemeiat, oamenii s-au întrebat dacă este permisă deplasarea la domiciliul părinților sau persoanelor în vârstă pentru a le asigura produsele necesare pentru masa de Paște. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunț important: "Începem primele plăți pentru..."

Într-o postare pe facebook, Poliția Română a clarificat acest aspect.

"Desigur. Conform ordonanței militare trebuie să ai asupra ta cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 4, motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave. Dar nu uita că aici nu sunt incluse vizitele în ziua de Paște.",  au precizat autoritățile.

Citeste si: Coreea de Nord, care efectuează teste de depistare a noului coronavirus, nu a înregistrat în continuare nicio contaminare, anunţă OMS