Poti arata mai tanar si cu mai putine exercitii. Reteta secreta a unui jurnalist sportiv american

Editor: Alina Dirdala Author: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 03:57

Steve Holman, fostul editor-sef al revistei Iron Man, una dintre cele cunoscute publicatii de fitness din lume, a facut o lista cu greselile facute de cei care isi doresc un stil de viata sanatos.

De-a lungul carierei sale, Holman a cunoscut multi profesionisti din domeniul nutritiei si sportului. Dupa ce a renuntat la cariera jurnalistica Steve a scris o carte, "Old School, New Body", despre cum poate fi intarziata imbatranirea si protejata sanatatea.

Iata cele 5 sfaturi:

1. Renuntati la diete!

Renuntati la alimentele cu continut scazut de grasimi. Grasimile sanatoase sunt necesare pentru regenerarea hormonilor.

De exemplu, testosteronul, hormonul puterii, este un derivat direct al colesterolului si a consumului de grasimi. Aceste grasimi sunt neceare si nu trebuie sa fie eliminate complet din dieta.

2. Renuntati la exercitiile cardiovasculare!

Sanatatea inimii poate fi obtinuta mai repede si mai usor decat petrecand ore pe o banda de alergat. De fapt, antrenamentele lungi pe banda de alergare pot accelera imbatranirea prin cresterea radicalilor liberi din organism.


Radicalii liberi sunt ca niste hoti care au nevoie de energie, pe care o iau de la celelalte celule din organism. Acesti compusi apar in urma exercitiilor fizice, dar daca faceti sport pentru o durata mai mica, organismul ii poate neutraliza pe cale naturala.

3. Nu mai dati vina pe varsta!

Studiile au aratat ca persoanele de peste 90 de ani isi pot recupera tonusul muscular dupa o luna in care au facut exercitii usoare.
Oamenii isi pot schimba trupul, de la 25 la 95 de ani.

4. Beti mai multa apa!

Apa hidrateaza organismul dar si arde grasimile. Apa taie pofta de mancare si pastreaza rinichii si ficatul sanatosi. Ficatul este principalul consumator de grasimi. Cand nu beti apa suficienta, rinichii nu mai functioneaza si ficatul preia rolul lor, in loc sa arda grasimi.

5.
Faceti mai putin sport!


In locul orelor petrecute in sala pe banda de alergare sau pe bicicleta, incercatii exercitiile de forta: ridicari, flotari sau tractiuni.

Iata rezultatul unui sportiv care a inceput sa faca exercitii la varsta de 57 de ani:

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta