„Poți să fii bogat fiind sărac” Mesajul puternic pe care Dan Negru l-a transmis în mediul online cu ocazia Sfântului Nicolae

Author: Laura Macovei
Actualizat: 06 dec 2023, 13:01

„Poți să fii bogat fiind sărac” Mesajul puternic pe care Dan Negru l-a transmis în mediul online cu ocazia Sfântului Nicolae

Sursa: Dan Negru Instagram

Dan Negru nu ratează nicio sărbătoare din calendarul creștin ortodox pentru a aduce la cunoștința românilor poveștile din spatele acestora. De data aceasta, povestea de azi e una impresionantă, fiind vorba de Sfântul Nicolae.

Românii sărbătoresc astăzi Sfântul Nicolae, iar cei mici știu doar că vine moș Nicolae să le pună dulciuri în ghetuțe. Bucuria este mare în oricare din situații, însă nu mulți știu adevărata poveste a lui Nicolae. 

Dan Negru, mesaj emoționant de Sfântul Nicolae. Care e povestea din spatele lui moș Nicolae

De Sfântul Nicolae sau de moș Nicolae, cei mici așteaptă ca ghetuțele lor să fie pline de bunătăți.

Bucuria este mare, cu atât mai mult când se trezesc de dimineață și descoperă cadourile puse de moș în noaptea precedentă. 

Prezentatorul TV Dan Negru a transmis un mesaj emoționant cu ocazia zilei de 6 decembrie, aducând în discuție asemănarea dintre un om bogat și unul sărac, dar și cât de nesemnificativă este averea în comparație cu adevăratele bucurii ale vieții.

Citește și: Ce familie frumoasă are Dan Negru! Vedeta Kanal D a apărut pe coperta unei cunoscute reviste, alături de soție și copii

Povestea Sfântului Nicolae este cea a Episcopului de Mira, cel care și-a vândut toată averea și a donat-o săracilor. Se spune că, de moș Nicolae, nu se fac cadouri scumpe, ci mai mult dulciuri sau fructe, mici daruri care aduc bucurii. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Am găsit intrarea asta Moș Nicolae, undeva la marginea Bucureștiului.

Ce lecție frumoasă de Moș Nicolae. Episcopul Nicolae de Mira, Sfântul Nicolae de acum, și-a vândut toată averea și a donat-o săracilor. 

Astăzi, 10% din oamenii care trăiesc pe pământ dețin 80% din avuția Pământului. Despre cei 10% se vorbește în știri, în breaking news-uri, peste tot. Despre ceilalți nu se vorbește. Peste o sută de milioane suferă de foame în fiecare an pe planetă.

Nu se vorbește despre ei. 

Nicolae de Mira, Moș Nicolae, e lecția. El a arătat că poți să fii bogat fiind sărac. 

Cu mult înaintea lui Moș Nicolae, Seneca, un alt înțelept, a spus că sufletul e tot ce rămâne după om și că sufletul e singura valoare a omului, pentru că doar sufletul îl face pe sărac egal cu cel bogat. 

Citește și: „Acelor români, prea mulți, pentru care „acasă” nu mai e un loc, e un sentiment” Unde a plecat Dan Negru, chiar de Ziua Națională a României. Mesajul emoționant transmis de prezentator

Să dăm copiilor mai departe lecția lui Moș Nicolae.  Poți să fii bogat fiind sărac! Asta e lecția episcopului Nicolae de Mira, Moș Nicolae de azi,” a

transmis Dan Negru pe pagina sa de Instagram.