Povestea cuplului al cărui copil va muri după naștere din cauza unui diagnostic dublu letal. Legea nu îi permite mamei să facă întrerupere de sarcină

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 21 feb 2023, 22:05

Sindromul Petter este considerat ca fiind „un diagnostic dublu letal” 

Sursa: pexels

Un cuplu din Florida nu va putea să se bucure de copil, deoarece acesta va muri după naștere. Cei doi au adus dovezile care necesită o întrerupere de sarcină, dar acest lucru nu le-a fost permis și nici copilul nu se va putea însănătoși.

Un cuplu din Florida se pregătește să își întâlnească bebelușul care suferă de o boală fatală. Cu toate acestea, copilul nu va trăi prea mult, iar interpretarea legii de stat de către medici nu permite efectuarea avortului.

Un cuplu din Florida își va pierde copilul la scurt timp după naștere

Copilul se va naște, dar, la scurt timp, tatăl și mama acestuia vor trebui să își ia rămas bun de la el pentru totdeauna, din cauza legii care nu mai permite avortul. Deși fătul suferă de o boală incurabilă și extrem de gravă și în ciuda faptului că nu are nicio șansă de supraviețuire, va fi obligat să se nască.

Soții Dorbert se pregătesc să își întâlnească cel de-al doilea copil care a fost diagnosticat cu o anomalie fetală cunoscută sub denumirea de Sindromul Potter.

Sindromul Potter reprezintă o afecțiune extrem de rară care este legată de dezvoltarea fetală în uter.

Sindromul este, conform The Guardian, rezultatul creșterii și al funcționării anormale a rinichilor. Acest lucru va afecta cantitatea de lichid amniotic ce înconjoară fătul pe tot parcursul sarcinii.

Citește și: Larisa Udilă nu a mai rezistat și a făcut totul public: „Am zeci de mesaje în care mi se spune”. Bruneta a făcut lumină imediat

Sindromul Petter este considerat ca fiind „un diagnostic dublu letal” din cauza faptului că bebelușii, ai căror rinichi funcționează defectuos, nu au capabilitatea de a elimina toxinele care sunt mortale din organism și pot dezvolta insuficiență renală.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?

Mai mult decât atât, din cauza faptului că lichidul amniotic din uter nu este prezent, bebelușul nu va putea să respire.

Sindromul Petter este considerat ca fiind „un diagnostic dublu letal” 
[Sursa: pexels]

Avorturile după 15 săptămâni se pot realiza cu o condiție

Avorturile care au loc după ce sarcina a trecut de 15 săptămâni pot fi realizate doar „dacă doi medici certifică în scris că fătul are o anomalie fetală fatală  și că nu a atins viabilitatea”.

Bebelușul a fost diagnosticat cu Sindromul Petter, în luna noiembrie a anului trecut. La acea vreme, un specialist în medicină materno-fetală a declarat că unele mame aleg să întrerupă sarcina, în timp ce altele aleg să o ducă la termen.

Mai mult decât atât, cuplul își amintește, conform Washington Post, că a decis ca avortul să aibă loc, dar și că li s-a transmis faptul că acest lucru nu ar putea avea loc înainte de 28 până la 32 de săptămâni și a fost sfătuit să aștepte până la 37 de săptămâni.

Citește și: Ce spune unul dintre pacienții căruia i-a fost montat un stimulator cardiac de la un cadavru: „Am făcut pericardită. Aproape moartă”. Doi pacienți și-au pierdut viața

„Mă înfurie faptul că politicienii ajung să decidă ce este mai bine pentru sănătatea mea. Aș face orice pentru a avea acest copil”, a spus mama bebelușului.