Povestea cutremurătoare a lui Nicolai Tand: „Cerșeam pur și simplu. Locuiam în mașini abandonate”. Ce chinuri a îndurat pentru a avea o viață bună

Autor: Diana Ghita

Nicolai Tand a trecut prin multe chinuri până să ajungă cine este azi

Sursa: Captură YouTube

Nicolai Tand a fost invitat, recent, în cadrul podcastului moderat de Teo Trandafir, unde a dezvăluit prin câte peripeții a trecut până să devină unul dintre cei mai celebri bucătari din România.

Nicolai Tand, născut în ținutul Maramureșului, a plecat de acasă la vârsta de 20 de ani, din dorința de a descoperi și alte culturi și de a se dezvolta. Însă, până să ajungă un bucătar de renume și patron de restaurant, acesta a trecut prin numeroase greutăți.

Povestea lui Nicolai Tand este demnă de un film

Prima dată, invitatul lui Teo Trandafir a plecat în Serbia, însă nu și-a dorit să rămână acolo, întrucât voia să exploreze noi orizonturi, așa că a plecat în Italia.

Nicolai Tand: „Am stat vreo săptămână (n.r. în Italia) și niciodată n-am prins de lucru”.

Teo Trandafir: „Și unde locuiai?”.

Nicolai Tand: „În niște mașini abandonate, într-un fel de cimitir de mașini în afara orașului”.

Citește și: Rețeta de cozonac delicios a lui chef Sorin Bontea. De ce ingrediente ai nevoie

Deși, în acea perioadă, a trecut prin niște experiențe de coșmar, bucătarul nu le consideră așa, căci, din punctul lui de vedere, toate aceste întâmplări au fost benefice și l-au făcut să ajungă omul de astăzi.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

„La 20 de ani nu te gândești.

Mama era acasă, era bine, deci știam că nu-s probleme, și, în rest, eu eram tânăr, ce să fac? De ce să mă plâng? Și acum dacă mă gândesc, de ce să mă plâng? Că mi-am luat viața în cap? Că am plecat într-o țară străină? Că voiam să devin mai matur, să învăț lucruri? Adică descopeream lumea”, a spus Nicolai Tand.

Prin ce a trecut Nicolai Tand până să ajungă un mare bucătar

Mai apoi, invitatul lui Teo Trandafir a plecat în Franța, unde i-a plăcut foarte mult. Deși, la început, acesta a avut o situație foarte grea acolo, întrucât prima expresie pe care a învățat-o în Franța a fost: „nu am bani și vreau să mănânc”, cu trecerea anilor a ajuns acolo unde își dorea.

„Mi s-a spus că pot să fac un ban vânzând ziare.

(...) M-am pus în fața magazinului, am luat ziarele, zece ziare, și le țineam așa și le dădeam în fața magazinului. Cerșeam pur și simplu”, a povestit Nicolai Tand.

Citește și: Cea mai mare frică a lui Teo Trandafir: „Ce fac dacă mi se întâmplă ceva?”. Vedetei îi este teamă ca fiica ei să rămână singură pe lume

Ulterior, situația lui s-a redresat, iar după ce a schimbat mai multe locuri de muncă, în diverse domenii, a ajuns, în sfârșit, într-un restaurant. După mai bine de un an de vândut ziare pe stradă, Nicolai s-a angajat pe șantier, iar mai apoi a fost model și șofer pe ambulanță.

După doi ani în care a lucrat ca șofer pe ambulanță, bărbatul simțea că locul lui era într-un restaurant. Ulterior a început ca ospătar într-un restaurant de fițe, unde veneau mari vedete ale lumii, iar de acolo a ajuns să se dezvolte, treptat, pe plan culinar.