Povestea de dragoste a stra-strabunicilor ei a fost sursa de inspiratie pentru filmul Titanic. Iata cine este adevarata Rose!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 20 oct 2020, 06:15

In timp ce majoritatea oamenilor asociaza scufundarea Titanicului cu o tragedie, o femeie sustine ca ea ii datoreaza viata acestei nave deoarece bunica ei a fost conceputa in acea calatorie cu final nefericit.

Beverly Farmer spune ca este stra-stranepoata unei femei care a fugit cu iubitul ei pe nava care s-a scufundat. Femeia a suferit cumplit cand Henry Morley, iubitul ei, a murit in timpul dezastrului de pe Titanic, a povestit doamna Farmer. Tanara s-a intors in Worcester, dupa ce si-a dat seama ca este insarcinata.

Rudele acestor indragostiti cred ca acesta poveste de dragoste a stat la baza filmului Titanic, in care actorii principali au fost Leonardo DiCaprio si Kate Winslet, film care a aparut pe piata in anul 1997.
Se pare ca logodnicul domnisoarei Phillips i-ar fi dat acesteia un colier cu diamante si safire, chiar la bordul navei. La doar 39 de saptamani de la tragicul moment de pe Titanic, bunica doamnei Farmer a fost nascuta.
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/t4-ca344919662cbcde96cd72410014c0b6.jpg
"Am stiut dintotdeauna povestea neobisnuita a familiei noastre- a fost mereu un punct sensibil pentru bunica mea deoarece aceasta nu si-a cunoscut nicodata tatal. Stra-strabunica mea a murit in 1960, asa ca nu am apucat sa o cunosc, dar ea nu a vorbit niciodata despre Henry.
Parintii si familia ei au spus mereu ca nu a mai fost la fel ca inainte dupa ce s-a intors in Worcester. Fiica mea a inceput sa fie interesata de istoria familiei noastre si sunt foarte mandra ca am cui sa-i transmit povestea. Scufundarea Titanicului a fost una dintre cele mai mari tragedii din istorie, dar pentru mine este motivul pentru ca eu ma aflu aici"
, a declarat pentru DailyMail Beverly Farmer.


Cuplu isi dorea sa ajunga in Statele Unite ale Americii pentru a incepe o noua viata, barbatul lasandu-si in urma atat sotia, dar si copilul- ei s-au imbarcat pe Titanic sub numele domnul si doamna Marshall. In momentul in care s-a scufundat nava, domnisoara Phillips a fost pusa intr-o barca de salvare, impreuna cu alte femei si copii, iar domnul Morley care nu stia sa inoate se crede ca s-a inecat.

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/t2-7e20ec842cd6cb6ea463bef3a80d9aeb.jpg
Trupul barbatului nu a fost gasit niciodata, iar femeia a stat in respectiva barca de salvare timp de opt ore, timp in care aceasta era imbracata doar intr-o camasa de noapte. In cele din urma ea a ajuns in New York unde a stat trei-patru luni, asta pana in momentul in care a aflat ca este insarcinata si s-a intors in Worcester.
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/t3-f152731e6c1a4c0059daf451ed1aa220.jpg
Femeia a incercat de-a lungul vietii sa-si puna capat zilelor, iar in cele din urma a ajuns intr-un azil, iar in acel moment sotul ei de atunci a parasit-o.
"In anul 1989, cineva mi-a aratat fotografii cu oamenii din Worcester de pe Titanic. A fost prima poza  pe care am vazut-o si in care era Henry Morley. Am plans si am plans si am plans", a punctat femeia.