Povestea disparitiei Elodiei Ghinescu. In ciuda probelor incriminatorii, Cristian Cioaca a scapat de fiecare data

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:35

Avocata Elodia Ghinescu a disparut de la domiciliu in noaptea de 29 spre 30 august 2007 si de atunci trupul ei nu a mai fost gasit.

Sotul acesteia, politistul Cristian Cioaca, a anuntat Politia despre disparitia femeii abia in data de 5 septembrie 2007, la solicitarea sefei acesteia.

In tot acest timp barbatul a apelat la cunostinte pentru a intra in corespondenta electronica a avocatei, scopul fiind- potrivit acestuia- acela de a vedea cu ce barbat se conversa.

Cioaca a spus ca doar a cautat indicii cu privire la locul unde ar putea fi, el negand faptul ca sotia sa ar fi moarta.
Anchetatorii au luat in calcul, din primele momente, varianta crimei in cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioaca.

In data de 8 octombrie, intr-o zona impadurita dintre Poiana Brasov si Rasnov, pe fundul unei rape, au fost gasite o uniforma murdara de politist, cateva fotografii cu Ghinescu si fiul ei, o sticluta de parfum si o pereche de manusi cu urme de sange, dovedite a apartine lui Cioaca, in vreme ce expertiza ADN a demonstrat ca sangele provenea de la Ghinescu.


Pe langa aceste probe s-au gasit urme de sange in apartamentul celor doi soti si in autoturismul barbatului. Cu toate suspiciunile de vinovatie, Cioaca nu a fost arestat, din pricina lipsei probei principale – cadavrul Elodiei Ghinescu.

S-au organizat cautari in patru judete – zonele Rasnov, Paraul Rece, Predeal, in lacul Vidraru, Dragoslavele, Rucar, Podul Dambovitei si Fundata-Dambovicioara, intr-un lac din Codlea, in judetele Covasna si Harghita –, insa nu s-a gasit nimic.


Parintii disparutei au promis o recompensa de 30.000 euro pentru gasirea fiicei lor si au angajat un detectiv particular, Daniel Ormenisan, care a redactat un anunt in limba engleza, afisat ulterior in mai multe tari europene.

In 8 noiembrie 2011, avocata Elodia Ghinescu a fost declarata moarta, in urma unei sentinte a Judecatoriei Brasov.