Povestea emoționantă a familiei care, dintr-un container, a ajuns să trăiască într-o casă nouă! Cum a ajuns destinul a patru copii să se schimbe radical

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 01 iul 2024, 14:43

Cum a trăit familia Pantazi până de curând

Sursa: Captură YouTube Kanal D

În ediția de duminică, 30 iunie, a emisiunii „Asta-i România”, a fost prezentată povestea familiei Pantazi, care, până de curând, trăia într-un vagon de șase metri pătrați.

Timp de aproximativ patru ani de zile, familia Pantazi, alcătuită din șase membri, a trăit chinuită într-un container, la marginea unui sat. Însă un om cu suflet mare le-a auzit, în cele din urmă, dorința și a transformat-o în realitate.

Cine a ajutat familia Pantazi să aibă o casă nouă

În urmă cu doar câteva luni, în septembrie 2023, când a apărut prima dată la „Asta-i România”, familia Pantazi nu se gândea să mai scape de containerul în care trăia.

Însă, cu ajutorul lui Marius Simionică, părinții și cei patru copii, cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, au reușit să-și depășească condiția.

Marius Simionică și membrii asociației sale caritabile „Marius și Prietenii”, au decis să le dea o mână de ajutor, așa că le-au ridicat de la zero o casă în localitatea Cornățelu, județul Dâmbovița. Întrebat de reporterii „Asta-i România” cum este să schimbe vieți, acesta a răspuns că „este un sentiment unic”.

Pe lângă faptul că le-a oferit un cămin, bărbatul l-a echipat cu toate dotările necesare pentru un nou început, de la mobilier, până la electrocasnice mici și mari. De asemenea, el a avut în vedere și nevoile copiilor, cărora le-a cumpărat haine noi, jucării și rechizite.

Citește și: El este tânărul care a înviat obiceiul șezătorii în satul său! Deși are doar 17 ani, Mădălin nu ar da în ruptul capului fusul și războiul pe telefonul mobil sau pe o noapte în club

În plus, Marius Simionică le-a oferit locuri de muncă părinților, pentru a putea întreține casa și copii: „ Tatăl va începe munca chiar de săptămâna viitoare, va fi cooptat în echipa noastră care construiește case.(...) Fiindcă sediul asociației e foarte aproape, (n.r. mama) ne va ajuta la asociație și, bineînțeles, va avea, și ea, un salariu pentru treaba asta”.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Cum au reacționat membrii familiei Pantazi când au văzut noua lor casă

Când și-a văzut noua casă, familiei Pantazi nu i-a venit să creadă ceea că visul lor s-a împlinit, în sfârșit. După ce a văzut unde va locui împreună cu soția și copiii, Liviu Pantazi a izbucnit în lacrimi.

„E ceva de vis, întrucât nu m-am așteptat la așa ceva în viața mea”,

a spus Liviu Pantazi, foarte emoționat.

De asemenea, mama și copiii s-au arătat, la rândul lor, foarte fericiți că au început o nouă viață.

Andrei Pantazi, fiul cel mare:  „Sunt foarte bucuros, de acum nu mai râd copiii de mine la școală. O să le spun că nu mai stau în vagon și că stau într-o casă nouă”.

Citește și: Drama trăită de bunica Filofteia după ce și-a îngropat proprii fii și a rămas să își crească nepoții: „Mi-e milă că rămân copiii ăștia ai nimănui”. Aceasta se teme de ziua în care nepoții ei vor rămâne singuri pe lume

Andreea Bobolan, mama copiilor: „Nu am visat că o să avem așa niciodată! Pe cuvânt vă spun. Multe condiții  și mașină și tot. Nici prin cap nu-mi trecea, ce să visăm? Nu am avut așa vise mari. Uitați-vă și dumneavoastră ce pat mare! E cât vagonul nostru”.