Nick Vujicic s-a născut fără membre, însă acest lucru nu l-a făcut să se descurajeze. Aflați care este povestea sa emoționantă și cum a reușit să devină unul dintre cei mai apreciați orator motivațional.
Povestea emoționantă lui Nick Vujicic și lupta sa împotriva adversității
Nick Vujicic s-a născut la data de 4 decembrie 1982, în Melbourne, Australia. Acesta s-a născut fără brațe și picioare, o tulburare congenitală rară numită „focomelie”. Deși acesta s-a născut fără mâini sau picioare, Nick Vujicic a învățat să facă lucruri chiar și cu brațele și picioarele deformat, fiind primul elev cu handicap căruia i s-a permis să meargă la o școală normală din Australia.
Deși a încercat să facă o școală normală, elevii râdeau de el, îl hărțuiau și îi făceau diferite probleme, lucruri ce l-au făcut pe Nick să se gândească la sinucidere la doar 8 ani, pentru a se elibera din această viață nedreaptă. După acest gând, mama lui l-a făcut să înțeleagă că imperfecțiunea lui este o inspirație perfectă pentru ceilalți, arătându-i chiar un articol despre un bărbat cu dizabilități ce este fericit și trăiește viața di plin.
Până la 17 ani, Nick a avut șansa să conducă un discurs la grupul său de rugăciune, iar de-a lungul anilor, acesta a reușit să își facă prieteni care să îl aprecieze așa cum este. Acesta a reușit să devină un autor de best-seller, un evanghelist și un vorbitor motivațional bine căutat în întreaga lume.
Nick Vujicic și-a întemeiat și o familie.
Acesta s-a s-a căsătorit cu Kanae Miyahara și li s-a dat un băiețel normal pe care l-au numit Kyoshi James, apoi un al doilea fiu, Dejan Levi, urmând să devină și tatăl a două gemene, Olivia Mei Vujicic și Ellie Laurel Vujicic.Mesajele motivaționale ale lui Nick Vujicic
Fii prieten atunci când ai nevoie de prieteni. Dăruiește cuiva o speranță atunci când singur ai nevoie de ea.
Cu toții putem găsi ceva rău sau imperfect unul în celălalt. Însă eu prefer să caut aurul în oameni.
Comportă-te astfel încât propriile tale acțiuni să devină izvor de inspirație pentru tine.
Nu trebuie să credem că fericirea va veni atunci când vom avea un obiect sau vom reuși un lucru. Fericirea este cu noi mereu, ori nu este niciodată.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Atunci când nu ești pregătit să te accepți pe tine însuți, ești și mai puțin dispus să accepți alți oameni.
În lume sunt multe rele, care pe mine nu m-au afectat deloc. Cred că viața mea este de o mie de ori mai ușoară decât viața multor oameni.
Am învățat încă de mic că se permite a cere ajutorul cuiva și chiar trebuie. Ai un corp normal sau nu, dar există lucruri pe care oamenii nu le pot face singuri.
Imaginează-ți, că atitudinea față de lume este ca o telecomandă. Dacă nu îți place emisiunea, schimbă postul. Adică, dacă nu poți învinge o problemă, schimbă abordarea.
Cei care se consideră ratați sunt oamenii care nu înțeleg, cât de aproape au fost de succes, atunci când au lăsat mâinile în jos și au renunțat.
Un trup perfect nu înseamnă nimic dacă ai sufletul distrus.
Nu trebuie neapărat să îți faci planuri grandioase pentru a ajuta pe cineva. Chiar și un lucru mic poate ajuta mult pe un alt om.
Abilitatea este ceea ce ești capabil să faci. Motivația determină ce faci. Atitudinea determină cât de bine o faci.
Când suntem stresați, este foarte important să delimităm clar ceea ce s-a petrecut de fapt de ceea ce se petrece în interiorul nostru.
Viața poate fi frumoasă, dacă alegem să fie așa.
O zi nouă – o posibilitate nouă.
Citește și: Helmuth Duckadam împlinește astăzi 64 de ani. Care este povestea de viață a „Eroului de la Sevilla”
Surse: authorvoices.com, povestiri.net