Povestea EMOTIONANTA a lui Scott James: "Sunt aici ca sa demonstrez ca oamenii cu autism sunt foarte competenti. Cand eram mic eram considerat o nulitate" VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 09 nov 2020, 17:40

Invitat in platoul emisiunii Draga mea prietena a fost Scott James, un om diagnosticat cu sindromul Asperger, o forma a autismului, dar care a reusit sa invinga prejudecatile.

Povestea lui incepe la varsta de 13 ani, cand medicii l-au diagnosticat cu afectiunea care avea sa ii marcheze viata.

"Am fost diagnosticat cu Asperger, care este o forma de autism ce limiteaza abilitatile de socializare. Ca un rezultat am avut multe probleme si am fost ostracizat de foarte multi copii de la scoala. Am ajuns sa petrec 7 ani din viata izolat in dormitor", a declarat el.

Scott James a marturisit ca a fost atacat fizic de colegii lui, care chiar au incercat sa il omoare, pentru ca era diferit fata de ei.


"Am fost atacat fizic. Au incercat sa ma inece in piscina. Am fost abuzat foarte tare de colegii mei de la scoala. Singurul motiv pentru care faceau acest lucru era faptul ca eram diferit. Si pentru ca eram diferit am fost tinta lor".

El a adaugat ca a fost foarte dificil si nu a reusit sa le faca fata. Singura solutie a fost sa se izoleze si sa se inchida in dormitorul lui, din care nu a mai iesit timp de 7 ani de zile.
Scott a mai spus ca in tot acest timp unicul lui sprijin au fost parintii lui.

 

Taguri: