Povestea impresionantă a femeii care "vorbește cu pământul"! Artista Ionela Mihuleac și-a modelat viața ca un lut!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 22 nov 2021, 20:29
asta-i romania Foto(4)

Ionela Mihuleac, un artist plastic talentat din Cucuteni, Iasi

Sursa: Captură KANAL D

Echipa Asta-i Romania a adus în atenția publicului povestea spectaculoasa a unui artist plastic.

"Ce-o să zică lumea?" Este întrebarea care a ucis milioane de vise! Mulți avem pasiuni, talente ascunse pe care le ținem însă doar pentru noi de teama să nu ieșim din șabloanele societății! Putini sunt cei care îndrăznesc să iasă în fata și să-și urmeze inima! Asta a făcut și Ionela Mihuleac, un artist plastic, care după ani de stat la bloc, a ales să trăiască într-o casa de lut pe care și-a plămadit-o cu mâinile ei, în satul natal.

Construcția desprinsa parca din poveștile copilăriei este acum vizitata și de localnici dar și de turiști!

Povestea impresionantă a femeii care "vorbește cu pământul"!

Ionela Mihuleac, un talentat artist plastic, în vârstă de 53 de ani, care trăiește într-o casa de lut realizata de mâinile sale, în Cucuteni, din Județul Iași, unde de mii de ani pământul vorbește. O echipa Asta-i Romania a ajuns acolo pentru a-i descoperi povestea inedita de viata.

Întrebată cum a decis să renunțe la traiul într-un apartamaent înghesuit în oraș și să își construiască o casa din lut atât de spectaculoasa, Ionela Mihuleac a mărturisit că s-a gândit foarte mult înainte și în cele din urma a hotărât să puna piciorul în prag și să facă doar ceea ce își dorește și îi place cu adevărat.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"După mulți ani în care improvizam, aveam petru tabăra asta niste camere pe la primărie, prin spatele dispensarului, acolo ne amenajasem într-un grajd un atelier, doream un loc numai al nostru pentru aceasta tabăra, la care nicium n-am vrut să renunț chiar daca au fost momente și ani mai grei! Mă gândesc câteodată că sunt că într-un palat! Că o prințesă într-un palat, din pământ, din lemn, din liniște!", a

spus Ionela Mihuleac.

Citeste si: Bărbatul cu două neveste. George Chirilă trăiește ca în trib, cu două surori și cu cei 16 copii pe care îi are cu acestea!

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania!”, isteria blackout